22 februarie 2013

Memoria locului - La Alesd


      Biblioteca “ Octavian Goga “ Aleşd



        Referat – Propunere privind atribuirea de nume unor străzi ale oraşului nostru

         Propuneri – Liviu Borcea

                          - Viorel Horj

       Argumentaţie:

           Domnul Liviu Borcea este o personalitate marcantă a culturii şi învăţământului românesc, cu o bogată activitate ştiinţifică şi foarte multe lucrări de cercetare istorică, legat profund de urbea noastră fiind între anii 1967-1974 profesor la Liceul teoretic .
          De altfel ca o recunoaştere a acestor lucruri i s-a acordat în anul 2008 titlul de „Cetăţean de onoare post -mortem” al oraşului Aleşd.
          Biblioteca noastră a iniţiat un proiect cultural „Memoria locului „ în cadrul căruia comemorăm personalităţi ale oraşului nostru care au contribuit la istoria şi cultura acestor locuri .

-       Domnul Viorel Horj poet şi publicist, om de cultură şi spirit , a devenit aleşdean prin căsătorie şi a iubit foarte mult aceste locuri care l-au inspirat în multe din lucrările sale.
             Poetul Viorel Horj este o valoare , o valoare care trebuie respectată şi pe care colectivul bibliotecii noastre o va comemora în acest an.
             Fiu „adoptiv „ al Aleşdului , domnul Viorel Horj a participat mereu la acţiunile noastre la „Zilele Octavian Goga „ şi era companionul nostru în periplurile la Ciucea.

         Pentru toate aceste considerente propunerea noastră este de atribuire a numelui acestor oameni importanţi pentru comunitatea noastră unor străzi în măsura în care se va putea în funcţie de planul urbanistic al oraşului.

        Este o obligaţie pentru noi păstrarea memoriei acestor locuri pentru generaţiile următoare.
                                                           Responsabil bibliotecă
                                                        Ardelean Georgeta Lucia

Șezătoare în martie

  Cu frecvență bilunară continuă și Șezătoarea de la bibliotecă, ultima întâlnire a fost în data de 28.03 de la ora 17. Chiar dacă bibliotec...

Wikipedia

Rezultatele căutării