11 februarie 2013

La Holod, Eveniment Eminescu



             De ziua lui Mihai Eminescu, sarbatorita in cadrul scolii generale din Holod, primaria  l-a invitat pe redactorul sef de la revista ,,Familia,, d-nul Ioan Moldovan care, dupa depunerea coroanelor de flori la monumentul lui Iosif Vulcan, aflat in curtea scolii, a tinut un discurs evocand personalitatea poetului national, in prezenta reprezentantilor primariei, a elevilor si a catorva parinti. 
              D-na bibliotecara Solomie Rodica, a evidentiat legatura puternica dintre Iosif Vulcan si Mihai Eminescu, realizata prin revista Familia. Eminescu spunea in 1882  ,, ca un copil care asteapta ceva nou si frumos, asa asteptam si eu numarul din Familia. Ceteam ca un actor pasionat rolul. Mi se parea ca ceea ce eu compusesem, din inspiratie, era altceva, ma emotionam , ma entuziasmam... unde sunt clipele de vesela si nobila visare!”  La sfarsit, cateva eleve, Denisa, Delia, Roberta, Nicola si Simina, au recitat versuri din cele mai cunoscute poezii ale lui Eminescu, recitari pregatite sub atenta coordonare a d-nei bibliotecare. Cu un farmec si o intonatie deosebite, ne-au recitat versuri  si d-nul Ioan Moldovan dar si d-na  Solomie. A fost un moment de adevarata sarbatoare cu care speram sa ne mai intalnim si altadata.

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.343840229051109.58409.322929104475555&type=1

Un comentariu:

Care este parerea ta?

Animalele prietenoase la Filiala Decebal

Joi, 21 martie 2024, am pus în "vitrină" a doua expoziție din acest an, formată din nouă desene realizate de copiii de la Grădiniț...

Wikipedia

Rezultatele căutării