28 februarie 2013

Semintele de comunicare empatica si nonviolenta se sustin prin practica


Luni, 25 februarie, a avut loc la sediul Bibliotecii o intalnire a grupului de practica pentru transformarea pasnica a conflictelor si comunicare nonviolenta.  
Grupul se intalneste bilunar si este alcatuit din fosti participanti la atelierele si sesiunile de instruire ale Laboratorului de Pace (program al Institutului Roman pentru Pace - PATRIR). Scopul principal este de a oferi acestora ocazia de a practica diferitele metode si instrumente de abordare empatica, nonviolenta si constructiva a conflictelor pe care le-au invatat. Participantii la intalnirile grupului isi propun sa foloseasca noile cunostinte pentru a-si transforma tiparele conflictuale din viata lor personala si profesionala. 

De data aceasta grupul a exersat observarea tensiunilor in conflictele inter-personale si identificarea propriilor sentimente si nevoi intr-un astfel de conflict. S-a discutat totodata despre modul in care se poate reactiona constructiv la o situatie stresanta si despre importanta conectariii intre partenerii de dialog, pentru prevenirea escaladarii conflictelor. 

Urmatoarea intalnire a grupului de practica este programata pentru 11 martie la ora 17, tot la biblioteca judeteana.

Colaborarea dintre Biblioteca Judeteana si PATRIR va include si alte evenimente publice pe tema solutionarii pasnice a conflictelor si a comunicarii empatice."

 Sabin Muresan

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării