23 aprilie 2013

BIBLIOTECA ORASENEASCA NUCET- Scoala Altfel- Casa cu Povesti




 Biblioteca Oraseneasca Nucet  si Casa de Cultura” Ion Davideanu “Nucet, recent modernizate si  redeschise , sunt singurele centre culturale din orasul Nucet, unde cei doritori isi pot petrece timpul liber, intr-un ambient placut, se pot informa, documenta, pot socializa cu alte persoane.
        Bibloteca Oraseneasca Nucet, dispune de resure bogate, detinand aproximativ 20 000 de volume din toate domeniile : literatura romana si straina, beletristica, carti pentru copii, matematica, fizica , chimie, educatie fizica si sport, istorie, geografie, medicina, agricultura, cultura si arta,arta populara, legislatie, psihologie,filozofie metodica si pedagogie,gastronomie. Prin programul Biblionet, biblioteca  a primit echipamente moderne : 4 calculatoare conectate la internet, imprimanta, scanner, videoproiector, ecran de proiectie.
   

Programul “Scoala Altfel”a fost un bun prilej pentru cadrele didactice si elevii de la Scoala Gimnaziala Nucet , pentru a vizita bibloteca , a intra in contact direct cu fondul de carte existent si de a lansa pogramul Casa cu Povesti .


In elaborarea programului Biblioteca –Casa cu Povesti am pornit de la urmatorul citat: „ Sufletul copilului incepe sa moara din clipa in care parintii prea opcupati nu mai spun povesti”, si astfel sufletul copilului este mult mai sarac, inundat fiind de imaginile de pe ecranul televizorului, mai mult s-au mai putin violente sau de jocurile de pe calculator care le ingradeste imaginatia si ii rupe de realitate.

Consumul masiv de programe violente la care sunt expusi copiii, genereaza la acestia un sentiment de insecuritate, anxietate, iar pe termen lung o stare de indiferenta fata de oameni, lipsa empatiei, stimularea agresivitatii, crearea impresiei ca violenta este singurul mod de rezolvare al problemelor.


Astfel elevii claselor I, a-II-a, a-III-a, coordonati de doamnele invatatoare Boc Claudia, Lup Dorica, Petruse Carla, si elevii claselor a –V-a si a-VI-a insotiti de doamnele diriginte Popa Mariana si Micle Adriana, au vizitat biblioteca, au citit povesti si au imprumutat carti, clasa a III-a a audiat povestea “La cirese “dupa Ion Creanga.
           Copiii de la Gradinita cu Program Normal Nucet insotiti de doamnele educatoare Magdalena Feier, si Mariana Peter, au vizitat biblioteca fiind foarte incantati sa vada un numar atat de mare de carti. “Piticii” au vizionat cateva povesti:” Cei trei purcelusi” ,”Capra cu 7 iezi,” ”Cenusareasa”, marcand astfel si Ziua Internationala a Cartii Pentru Copii.
          O surpriza deosebita a venit din partea doamnelor invatatoare Ciocan Viorica si Covaciu Elena de la Scoala Gimnaziala din Campani, care au vizitat biblioteca impreuna cu un grup de elevi de la scoala respectiva.
          Multumim pentru colaborare doamnelor educatoare si invatatoare, doamnei director Meza Mirela, pentru interesul manifestat pentru a mai vizita Casa cu Povesti si a explora universul ei magic. . 

Bibliotecar Talida Bîtea

Animalele prietenoase la Filiala Decebal

Joi, 21 martie 2024, am pus în "vitrină" a doua expoziție din acest an, formată din nouă desene realizate de copiii de la Grădiniț...

Wikipedia

Rezultatele căutării