11 iunie 2014

5 IUNIE ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PROTECȚIEI NATURII ȘI A MEDIULUI ÎNCONJURĂTOR


În fiecare an, la 5 Iunie, pe întreg globul pămîntesc, se sărbatorește " Ziua Mondială a Mediului". În acest an tema stabilita de Organizația Națiunilor Unite este " Renunță la Obiceiurile Proaste ! Spre o economie bazata pe mai puțin carbon "- tema stabilita în relație directa cu schimbările climatice și încălzirea globala.


Noua Zeelanda, orașul Wellington, va fi gazda Zilei Internaționale a Mediului 2008 - ca tara care a militat,printre primele, pentru combaterea încălzirii globale - prin const 555e413 construirea unui viitor fără carbon. Eliminarea carbonului trebuie sa devina un scop la nivel global.

Prima Conferința Mondiala în domeniul mediului înconjurător a avut loc între 5-16 iunie 1972 la Stockholm. Au participat delegați din 114 state printre care și România.



Mediul înconjurător a fost privit pînă nu de mult doar ca o simplă sursa pentru alimentare a proceselor economice specifice societății omenești și ca o arie libera pentru deversarea tuturor deșeurilor și reziduurilor activităților umane. Poluarea este una din formele cele mai grave de atentat în masa la viata colectivităților umane, un rău al secolului, combaterea ei devenind din ce în ce mai mult o sarcina mondiala. O cerință majora născută din necesitatea reconstrucției ecologice este reproiectarea tehnologiilor productive actuale pentru a se conforma cît mai mult cu putință cerințelor ecologice, urmând ca majoritatea activităților industriale, agricole și de transport sa fie reorganizate în funcție de aceste structuri noi. Astfel va fi posibil ca structura generala a investițiilor sa fie guvernata de imperative ecologice și nu numai de profit și alte criterii economice tradiționale 






România este una din tarile care a dat maxima și permanenta importanta problemelor de mediu. Ea a semnat și ratificat toate convențiile internaționale din domeniu, PREOCUPAREA ACTUALA FIIND DE IMPLEMENTARE la termen a angajamentelor asumate după aderarea la UE din 1 Ianuarie 2007.

surse:
http://www.scritub.com/geografie/ecologie/IUNIE-ZIUA-MONDIALA-A-MEDIULUI21554133.php

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării