3 iunie 2014

Lecturi de weekend 31

Weekendul  acesta am citit  - Femeia cu șapte pălării , de Otilia  Țiganaș.
Cartea  este relativ recentă  apărută la editura Galaxia Gutemberg în 2012.

Fiecare povestire are un farmec special. Autoarea este medic, iar temperamentul de medic se regăsește și in proza pe care o scrie.  Un medic trebuie sa fie dedicat in totalitate profesiei , decisiv, bine organizat, practic, conștiincios,  dominant, autoritar,  plin de energie ....Si la fel este si proza care in plus mai are un   umor sec  de bună calitate.

 Fiecare povestire are o doza de suspans si un final neasteptat  :"Femeia cu șapte pălării'   pe care la inceput o catalogăm cam nebună,  de fapt este un pic vizionară, si bolnavă de ceea ce autoarea numește  "disfuncție decizională endogenă" adică de incapacitatea de a  alege  atunci când există mai multe variante. Boala este  cronicizată dacă mă intreabă cineva pe mine la mulți dintre noi.

"Patratul,"  este un loc de joacă a unor tineri,  acolo timpul functioneaza dupa alte legi spațio temporale, care schimbă radical viața protagoniștilor..

"Corul bărbaților derutați", ,, Mielul de paște și anotimpurile de Vivaldi "  și celelate povestiri din ciclul "Din culisele marilor convulsii" descriu   posibile scenarii sociale derivate din aberațiile legislative curente . Intre realitate și ficțiune este o linie foarte ingustă pe care făcând echilibristică tu cititor nu știi ce să faci să razi sau sa plângi.

M-am bucurat să citesc acestă carte care gășeste cuvinte potrivite pentru multe din stările pe care le trăim in fiecare zi.

Animalele prietenoase la Filiala Decebal

Joi, 21 martie 2024, am pus în "vitrină" a doua expoziție din acest an, formată din nouă desene realizate de copiii de la Grădiniț...

Wikipedia

Rezultatele căutării