7 martie 2016

Lyons Quest

Training-ul este organizat de Clubul Lions Oradea 22 si susținut de prof.psih. Claudia Rosin, trainer autorizat internațional pentru programul Lions Quest , a avut loc la Biblioteca Judeteana Gheorghe Sincai in perioada 4-6 Martie 2016.






Lions Quest pune accent pe formarea tinerilor ca membri activi ai comunității deoarece, potrivit celor mai recente studii, elevii deprind abilități de conducere prin organizarea și derularea unor proiecte în școală iar plin implicarea lor în proiecte comunitare devin mai echilibrați, mai puțin predispuși la consum de alcool sau droguri, obtin rezultate mult mai bune în scoală ,sunt ajutati sa ia decizii informate, sa-si stabileasca obiective, sa isi asume responsabilitati, sa dezvolte relatii pozitive, sa comunice eficient, sa isi dezvolte abilitati sociale si emotionale, sa creeze armonie atunci cand lucreaza in grup, sa se autodisciplineze.
Profesorii participanți vor beneficia de pregătire pentru punerea în aplicare a programului Lions Quest, un program de învățare bazat pe metoda SEL (Socio-Emoțional Learning) dezvoltat special pentru elevii din clasele V-VIII. Derularea acestui seminar este asigurată printr-un Grant din partea Lions Clubs International Foundation (LCIF), contribuția Asociației Cluburilor Lions din România District 124.
Lions Quest pune la dispoziția cadrelor didactice o program modernă, care completează programa școlară, oferind elevilor din clasele gimnaziale posibilitatea unei dezvoltări armoniase a abilităților lor sociale și emoționale. Programele sunt integratoare aducând împreună părinți, educatori și lideri ai comunității pentru a transmite copiilor abilități esențiale de viață, într-un cadru educativ modern și consistent. Aceasta include dezvoltarea abilităților necesare auto-disciplinării, responsabilizării, dezvoltării unei bune judecăți, rezolvării conflictelor și unei bune integrări în grup.
Fiind un program care are la bază un curriculum bine structurat, Lions Quest oferă planuri detaliate de lecție și material didactice care pot fi folosite imediat. Toate lecțiile sunt concepute pentru a complete programa standard, oferind o varietate de moduri de a învăța și de a consolida abilitățile sociale.


- Bianca Puscas - presedinte Lions Club Oradea 22
 - Crisan Irina , presedinte Zona 6.2 District Lions 124 Romania



Din biblioteci publice bihorene  au participat Ramona Durdeu si Marinela Aristan.

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării