17 martie 2016

Seminar- Sa invatam sa ne iubim!

Vorbitor motivațional  si acum scriitoare  Lia Marinela Ardelean nu a fost dintodeauna așa. Era o femeia pe care viața a dus-o ăn colțuri intunecate, de unde  impreuna cu cei patru copii ai ei a rusit sa iasa si sa se redefineasca, sa gaseasca un nou sens al vietii ei, sa recastige respectul de sine , curajul de a sta singura in fata vietii  si sa invete sa se iubeasca.

In fața audientei  care a umplut miercuri seara sala Amfiteatru a Biblitoecii Judetene , autoarea spunea:

“Frica, inamicul tău…”, pornind de la Isaia 41:10: “Nu te teme căci Eu sunt cu tine: nu te uita cu îngrijorare căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijinesc cu dreapta mea biruitoare”  deci   “nu există frică pe care să nu o poţi depăşi atunci când te confrunţi cu ea, o priveşti şi, pe cuvântul meu, îi râzi în faţă”. Aşa am creat citatul meu preferat “Din frică s-a născut curajul”.

























Experiența ei de viață. sintetizată , sublimată și ajunsă la concluzii o puteți parcurge in volumul  Ce contează! Curajul de a-ți schima viața. 



Seminarul a fost propus de recenta nou înființată organizație de femei FEAD condusă de Daciana Nica. Dorim noii asociații viață lungă plină de activități cu semnificație.
















Ceilalți doi invitați Corina Lerinț și Peter Csaba la rândul lor vorbitori motivaționali , împărtășindu-si experiențele de viață.

Corina Lerinț caută oamenii frumoși pretutindeni și apoi construiește comunități frumoase.Vrea să creeze sentimentul că orice e posibil.
 Pentru Peter Csaba libertatea e mai importantă decât dragostea, dacă ești liber poți iubi!
Lucrurilor la care ești atent, acelora le trimiți energie!
Formarea personală poate fi comparată cu creșterea bambusului, investești ani de zile  și nu vezi nici o schimbare , apoi dintr-o data explodează ....

Toți vorbitorii au subliniat că pentru ei cititul a reprezentat unul din cei mai importanți factori în dezvoltarea personală!



Teme de gândire pentru participanți:
-Care e stilul tău personal, în afara modelelor copiate?
-Meritați sa fiți iubiți? Cine trebuie să vă iubească?
- Cat de toxice sunt relatiile in care trăiți în prezent?



Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării