21 noiembrie 2016

Ziua porților deschise la filiala Dacia

           "Ziua porților deschise" anul acesta a marcat existența a 105 ani de bibliotecă publică în Oradea, fapt care ne-a determinat să mediatizăm acest lucru utilizatorilor fideli filialei Dacia a Bibliotecii Județene "Gheorghe Șincai" prin activități culturale, care să întărească legătura acestora cu biblioteca.
           Astfel că, vineri 18.11.2016, am încropit la filială, un club de poezie, la care au participat membri ai "Întâlnirilor de miercuri", cititori fideli ai filialei (adulți și copii), clasa I B de la Șc. Gen. nr.16 (Farcaș Amalia) și grupa mare a GPP. nr. 45 (Bernad Floare). Tonul recitărilor de poezie din Blaga, Goga, Eminescu, Coșbuc etc. a fost dat de Domnul Popița Petru acompaniat de Doamnele Nona Tudor, Vesa, Șușu și Indre, apoi au prezentat copiilor poeziile și poveștile frumoase care le-au încântat copilăria.





           Grupa mare a GPP 45 au venit cu desene frumoase create de ei și legate sub formă de carte, explicându-ne că ei citesc cartea prin vizualizarea imaginilor conținute. Ne-am simțit obligați să le explicăm că și strămoșii noștri au început la fel ca ei, la început prin picturile rupestre din peșteri, apoi prin transmiterea informațiilor pe tăblițe de piatră și lut, papirus, pergament și în cele din urmă pe hârtie. Le-am povestit și o mică istorioară a genezei cărții. Apoi ne-au lăsat din creațiile lor pentru a le expune în geamurile filialei, ca, atunci, când vor trece cu părinții și bunicii să le arate munca lor.




         
            La final am împărțit diplome și premii în cărți copiilor care au participat la proiectul lecturilor vacanței, dar și cititorilor adulți care frecventează des filiala noastră. Dintre cei mici, simțim nevoia, de a-i menționa pe Beganyi Izsabella și Goția Ștefania-Monica cu câte 23 de cărți citite.





"Ziua Bibliotecarului" la Filiala Decebal

Marți, 23 aprilie 2024, 34 de copii din grupele mari A și C, de la Grădinița cu program prelungit nr. 53 din Oradea, Structura nr. 20, însoț...

Wikipedia

Rezultatele căutării