24 noiembrie 2016

"Bibliotecarii Juniori" din Stei

   "Bibliotecarii Juniori" in vizita la Caminul pentru Persoane Varstnice Baita

    Pentru ca sa invigem timiditatea si sa-i obisnuim pe copii sa-si gestioneze emotiile in relatie cu publicul din afara spatiului bibliotecii, am organizat una dintre activitatile noastre cu "Bibliotecarii Juniori"la Caminul pt Persoane Varstnice de la Baita. Obiectivele pe care le-am urmarit au fost: integrarea copilului in mediul de relatii cu publicul de varsta inaintata, socializare si dezvoltarea unui limbaj de comunicare cu categoria de utilizatori mentionata. 
    Fisa noastra de activitate a cuprins urmatoarele puncte: introducerea copiilor "bibliotecari" in spatiul 
centrului si prezentarea lor, formarea de grupe si realizarea unui interviu (varstnicii au fost intrebati: ce 
varsta au, cu ce s-au ocupat in viata, daca au avut timp de citit, ce anume le-a placut sa citeasca?), 
propuneri pentru lectura ( ce ar vrea sa li se citeasca?), discutii si in final, surprize pregatite de copii. 
Interviul acesta a fost foarte hazliu, copiii le-au pus tot felul de intrebari si au raspuns si ei, la randul lor, cand au fost intrebati. S-au legat relatii de prietenie acolo, cu promisiunea ca vom reveni.
    Cu aceasta activitate, am reusit sa ii inveselim putin pe varstnicii de la centru, sa aducem zambete pe chipurile lor brazdate de ani. Tot respectul pentru varsta lor de aur.







  "Ateliere Artistice"
      Am continuat colaborarea cu Caminul pt. Persoane Varstnice de la Baita, realizand in cadrul "Atelierelor Artistice" ale bibliotecii, montaje florale decorative. Scopul urmarit a fost infrumusetarea interioarelor si stimularea simtului artistic si a creativitatii pentru sedintele de ergoterapie organizate cu rezidentii centrului.
     Am organizat o  expozitie cu cateva dintre ele.

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării