22 noiembrie 2016

Valea lui Mihai ieri si astazi- în viziunea copiilor

Expozitie in Bibloteca din Valea lui Mihai/Érmihályfalva régen és ma - Ahogyan a gyerekek látják

Contiunand tradiția  artistica a orasului, Biblioteca Valea lui Mihai vă invită la un nou eveniment.



Rendhagyó fotókiállítás megnyitójára kerül sor csütörtök délelőtt a könyvtárban: általános iskolások láttatják velünk saját szemüvegükön keresztül a régi Érmihályfalvát.

Néhány a kiállításra váró alkotások közül


Érmihályfalva régen és ma, illetve ahogyan a gyerekek látják - talán ez lehetne az rövid leírása annak a csütörtökön 11 órakor a Máté Imre Városi Könyvtárban megnyíló kiállításnak, melynek ötletgazdája Gheorghe Vasile nagyváradi fotós, aki jelenleg az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola rajztanára.

Az ötlet lényege: a várost ábrázoló régi fotók másolatait a gyerekek kedvük szerint színezhették, formálhatták. A fotókat az Érmellék 2009 Fotóklub bocsátotta rendelkezésükre, a kiállításon Bíró Károly és Toroczkai L. Károly fotói is megtekinthetőek lesznek.

A megnyitón közreműködik az iskola Furfangos Furulyások csoportja, Darabont Aliz zenetanárnő vezetésével. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării