26 ianuarie 2018

Evaluarea și protejarea colecțiilor de bibliotecă digitizate

A aparut sub egida Bibliotecii Academiei Romane ,lucrarea Colectiile de patrimoniu in era digitala,  care contine lucrarile celui de-al doilea workshop pe acesta tema care au avut loc la Bucuresti in perioada 24-25 noiembrie 2016.

In cuprins remarcam lucrarea colegului nostru- dr Vasiel Deac, in colaborare cu Ionela Burz si Alexandru Deac. - Evaluarea si protejarea colectiilor de biblioteca digitizate . Stabilirea masurilor de interventie antedigitizare si postdigitizare și  prezentarea conditiilor de digitizare a documentelor de biblioteca valoroase.

In lucrare sunt prezentate etapele proiectului de digitizare in cadrul unei biblioteci publice, recomandari privind modul de pregatire a documentelor pentru operatiile de digitizare si prezentarea simptomatologiei complexului de degradare a documentelor propuse pentru digitizare si interventiile predigitizare care se pot efectua intr-un laborator de conservare.





Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării