6 ianuarie 2018

Lecturi de weekend 90

Cartea de astazi este a unei scriitoare franceze contemporane , Cléli Avit , care s-a născut în 1986 în Auvergne. A studiat la Lyon si e profesoara de fizică și chimie dar si de dans. Este câștigătoare a premiului "New Talent" al Fundației Bouygues Telecom din 2015 pentru aceasta carte : Sunt aici care a aparut la noi in 2017 la Editura RAO.

Romanul s-a nascut in urma unui concurs de texte al proiectului - Prix Nouveau Talent. Pentru anul 2015 candidatii trebuiau sa se inspire dintr-un citat a lui Marcel Pagnol care spunea -"Toata lumea credea ca e imposibil. A venit un imbecil care nu o stia si care a facut-o."


Online pe SCRIBD 

Personajele din carte ii seamana autoarei daca e sa ne luam dupa prezentarea facuta pe  aici. Capitolele sunt monologuri cand ale Elsei, cand ale lui Thibault...

Thibault cel emotiv si Elsa cea curajoasa si indragosita de munte se intalnesc intr-o ipostaza imposibila. Ea in coma pe un pat de spital, el un vizitator ratacit care nu face fata dramei prin care trece fratele lui ( a accidentat cu masina doua adolescente si a fost internat, la acelasi spital cu Elsa)

Orele petrecut in salonul Elsei, duc la infiriparea unei relatii ... el vorbeste fetei si creaza intre ei o puternica comunicare emotionala , care o face pe fata sa se trezesca incet din coma si sa lupte pentru viata.

Elsa in coma ei, aude si isi reprezinta vocile pe care le aude ca si culori, pentru ea Thibault este un curcubeu, a carui reintoarcere o asteapta mereu, si pentru care face imposibilul, revine la viata, atunci cand toata lumea a renuntat sa mai lupte pentru ea.


 

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării