14 februarie 2024

Cinema la Bibliotecă- marca Educab

În februarie 2024,  EduCaB a  lansat un nou proiect național în colaborare cu Short Film Breaks - „Cinema la Bibliotecă”. Alături de bibliotecile publice din România, organizatorii își propun să transforme spațiile locale în locuri de învățare, socializare și relaxare în lumea cinematografiei independente.

Mihai Lupu, fondator EduCab și co-fondator Short Film Breaks, a vorbit la GPS Cultural despre cum va fi pus în practică proiectul „Cinema la Bibliotecă” :
„Avem peste 70 de biblioteci publice care s-au înscris (...). Am vrea să le propunem să creeze o recurență și o obișnuință în comunitățile mai ales mici și mijlocii din România. Să știi, de exemplu, că în fiecare marți, la ora 18, fie că e ploaie, că e soare, că e ninsoare, se vor proiecta filme la bibliotecă. Sau în a doua marți sau a treia marți din lună. Asta o să facă fiecare bibliotecă, în funcție de ce disponibilitate de timp are. Dar să nu fie doar o dată pe an. Nu e despre a bifa un proiect, ci de a aduce cunoaștere, oportunitatea de a primi altfel de informație decât cea din filme blockbuster”. (Mihai Lupu)
 
Comunitățile se vor  conecta la opere cinematografice remarcabile din România și din peste 80 de țări prezente în selecțiile oficiale ale festivalului Short Film Breaks, de la prima ediție în 2014 până în prezent, când festivalul a atins ediția a XII-a.

Din Bihor s-a înscris biblioteca din Nucet!

Conceptul este testat deja în 2017 în Nepal și 2019 în Guatemala (vedeți mai jos plăcuța cinema-ului din Chajul, dezvoltat împreună cu Guatemala Educab și Limitless Horizons Ixil)








"Ziua Bibliotecarului" la Filiala Decebal

Marți, 23 aprilie 2024, 34 de copii din grupele mari A și C, de la Grădinița cu program prelungit nr. 53 din Oradea, Structura nr. 20, însoț...

Wikipedia

Rezultatele căutării