10 februarie 2024

Lecturi de weekend 186

 
 Coborârea de  Tim Johnston, apărută la Editura LITERA în anul  2018.


Imaginea munților de pe copertă a fost cea care m-a determinat să citesc cartea, îmi imaginam o carte despre ascensiuni și coborâri în aerul curat al munților.
Am găsit o carte complicată unde aerul munților numai curat nu era! doar rece și înspăimântător. 

O fată, Caitlin, este răpită în timp ce își face alergarea de dimineață prin pădure alături de fratele ei, Sean. Familia se afla într-o mini vacanță de familie, în Munții Stâncoși. În timpul plimbării  prin pădure  Sean pe bicicletă,  este lovit  de o mașină iar Caitlin  merge cu responsabilul de accident pentru a cere ajutor la vale, în oraș. Părinții se trezesc cu un copil grav accidentat găsit pe munte de un trecător și cu o fată dispărută. 
Anii trec dar familia Courtland nu încetează să o creadă că fiica lor este încă în viață. Viața și suferința e trăită diferit de fiecare dintre ei.  După o vreme aflăm din lectură că  fata încă trăiește, o viață de coșmar. Caitlin e sechestrată într-o cocioabă izolată din munți, ancorată de un lanț care nu cedează nicicum la eforturile disperate ale fetei. Anii trec, multi, și ajungem la finalul fericit, neverosimil, o succesiune de sincronicități care duc la salvarea fetei de acum matură. 

Romanul „Coborârea” are personaje  realiste care trăiesc emoții puternice.  
Lectura ne amintește de  Colecționarul, primul roman al lui John Fowles, o carte la fel de impresionantă, cu aceiași tematică dar fără un final fericit.
 



 

"Ziua Bibliotecarului" la Filiala Decebal

Marți, 23 aprilie 2024, 34 de copii din grupele mari A și C, de la Grădinița cu program prelungit nr. 53 din Oradea, Structura nr. 20, însoț...

Wikipedia

Rezultatele căutării