17 februarie 2024

Lecturi de weekend 187

 Cele patruzeci de legi ale iubirii de   Elif Shafak apărută la Editura Polirom în anul 2019.




Elif Şafak  este o scriitoare de origine turcă,  printre cele mai prestigioase și bine cotate reprezentante ale literaturii turce contemporane.   A publicat 15 cărți, care au fost traduse  în 48 de limbi. 


În  Cele patruzeci de legi ale iubirii Elif Shafak preia fapte din biografia lui Rumi și a lui Shams, dervișul rătăcitor, și îi readuce pe amândoi la viața cu talentul unei mari povestitoare.

„Un roman într-un roman, Cele patruzeci delegi ale iubirii spune două povești paralele care se oglindesc și se intersectează, între două culturi foarte diferite la interval de șapte secole ”.Povestea începe când o gospodină, Ella Rubinstein – o mamă casnică și o soție nefericită din suburbiile Bostonului, primește de la o editură, pentru evaluare, cartea numită Sweet Blasphemy („Dulce blasfemie”) de Aziz Zahara, o carte despre Rumi, poetul din secolul al XIII-lea și ghidul său spiritual, Shams. Cartea prezintă inserate în text, în momente cheie, cele patruzeci de legi ale iubirii ale lui Shams.  Paralel cu acțiunea romanului Sweet Blasphemy, se înfiripă o poveste de dragoste între Ella și autorul cărții,  Aziz Zahara care parcurge aceleași de 40 de legi ale iubirii.

Tema profundă a romanului e „dragostea și spiritualitatea la care se ajunge dacă-ți urmezi inima”. 
O carte pe care nu o poți uita ușor. 



 

 

Programul Sezătorii

               Vă așteptăm la  Biblioteca Județeană"Gheorghe Șincai"                                   Strada Armatei Române nr. 1...

Wikipedia

Rezultatele căutării