22 noiembrie 2010

Medalion de autor


Liviu Rebreanu (27 noiembrie 1885 - 1 septembrie 1944) - 125 de ani de la naştere - un mare romancier român, dramaturg şi cronicar dramatic, preşedinte al Societăţii scriitorilor români, director al Teatrului Naţional din Bucureşti, membru al Academiei Române.
A pus piatra de temelie a romanului românesc modern. El a rămas în cultura noastră un creator de primă însemnatate, prin operele sale reprezentative ce au asigurat un loc privilegiat în patrimoniul artei.

Sadoveanu, Mihail
(5 noiembrie 1880 - 19 octombrie 1961) - 130 de ani de la naştere.
Scriitor deosebit de prolific, lasă posterităţii o operă care se întinde pe o jumătate de secol, având ,,amploarea unei întregi literaturi''. Considerat de Garabet Ibraileanu ,,cel mai mare poet şi pictor din literatura română", Sadoveanu prin întreaga sa operă dezvăluie frumuseţea şi armonia peisajului natural românesc - adâncă comuniune a omului cu natura. Tot farmecul lui Sadoveanu, ca artist, stă în naraţie, vocaţia lui fiind aceea de povestitor.

Animalele prietenoase la Filiala Decebal

Joi, 21 martie 2024, am pus în "vitrină" a doua expoziție din acest an, formată din nouă desene realizate de copiii de la Grădiniț...

Wikipedia

Rezultatele căutării