18 noiembrie 2010

“Ne vedem la bibliotecă”





“Viaţa Satului” de la TVR1 va găzdui în fiecare duminică timp de 8 ediţii  (24 octombrie – 12 decembrie),  seria de reportaje despre bibliotecile intrate in Programul Biblionet, intitulată " Ne vedem la biblioteca" emisiunea începând cu orele 11:00.

Monica Grecu , specialist PR al biblionet ne explica:
 Reportajele " Ne vedem la biblioteca"  de la TVR – Viata Satului sunt   facute pentru publicul tinta al emisiunii,  pe ideea ca in rural oamenii ar putea sa se duca la biblioteca dar nu o fac (si puteau sa mearga si pana acum, dar n-o faceau).

In sensul asta, am vrut sa promovam initiative care au mai mult sau mai putin de-a face cu Biblionetul,  in biblioteci existand si in prealabil o activitate remarcabila , care a fost doar  facilitata, sa spunem asa, de tehnologie.

Locurile in care s-a filmat au fost alese in functie de ce stiam noi ca se intampla interesant, si am incercat sa fie din zone cat mai variate. Subiectele sunt usor replicabile, fara bani prea multi sau chiar deloc si nu necesita decat putina imaginatie si dorinta bibliotecarului de a ajuta comunitatea: scoala de vara de la Dambovita, cursuri de calculatoare si comunicare in rural in judetul Galati, teatrul de joaca de la Neamt si biblioteca grozava de la Bicaz (unde accentul cade foarte mult pe sprijinul administratiei locale), cursuri cu pensionarii la Medias, ajutorul dat fermierilor pentru subventii  in Harghita si o sa mai fie doua emisiuni, una la Valcea si alta la Filiasi in Dolj (despre educatiua financiara facuta in biblioteca). 

Tot in cadrul campaniei este si concursul pentru liceeni, Azi nu am fost la Biblioteca."

Va invitam sa urmariti materialele filmate, in direct, duminica de la ora 11, sau atunci cand aveti timp la adresa   http://www.youtube.com/user/BiblionetProgram unde vor fi încărcate toate emisiunile seriei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării