22 noiembrie 2010

Din expoziţiile lunii noiembrie la Filiala ,,Dacia''

 Spune şi tu: ,,Nu'' violenţei împotriva femeilor!
Violenţa împotriva femeii este o încălcare a drepturilor omului!
25 noiembrie - Ziua Internaţională Pentru Eliminarea Violenţei Împotriva Femeilor - este una dintre cele mai mari acţiuni internaţionale, care atrage atenţia lumii întregi asupra încălcării drepturilor omului. Cercetările întreprinse în diferite ţări au scos la iveală proporţia îngrijorătoare a violenţei asupra femeilor.
În România, conform Legii nr. 217/2003- art.2 (al.1 şi 2), violenţa în familie este definită ca fiind ,,orice acţiune fizică sau verbală săvârşită cu intenţie de către un membru al familiei impotriva altui membru al aceleiaşi familii, care povoacă o suferinţă fizică, psihică, sexuală sau un prejudiciu material".
UNFPA, Fondul ONU pentru Populaţie si Centrul de Informare ONU pentru România organizează campania de 16 zile ,,Femei în umbră. Umbre", având drept obiectiv combaterea violenţei împotriva femeii. Campania începe pe 25 noiembrie, Ziua Internaţională Pentru Eliminarea Violenţei Împotriva Femeilor şi se termină pe 10 decembrie (Ziua Internaţională a Drepturilor Omului).
Pentru eliminarea violenţei de gen, în toate aspectele vieţii sociale de fiecare zi, vă invităm să fiţi alături de noi în a spune: Nu violenţei împotriva femeilor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării