29 noiembrie 2010

"Impreuna impotriva violentei"- filiala Iosia

 Violenta este omniprezenta in societatea noastra. Stres la serviciu, conflicte in sanul familiei, altercatii pe strada. Toti ne confruntam cu agresivitatea verbala. Amplitudinea acestui fenomen la nivel mondial este relevata de statistici dramatice. Numeroase studii arata ca violenta ucide mai multe tinere decat cancerul, afecteaza o treime din femeile de pe glob si, de cele mai multe ori, lasa urme adanci, pe viata. Chiar, in sanul familiei unde copiii ar trebui sa fie in siguranta, parintii lasa pe plan secund cresterea si educarea copiilor. Trauma copiilor poate deveni dramatica cu consecinte grave in viitor.   Trebuie sa se inteleaga ca violenta nu este o cale de rezolvare a problemelor, doar o inrautatire a situatiei.  Trebuie odata pentru totdeauna sa se spuna  STOP!   violentei!

Copiii, cititorii fideli ai filialei Iosia dovedesc si de data asta ca sunt mai receptivi si mai sensibili in lupta impotriva violentei, vineri 26 noiembrie 2010 au luat armele : creioanele si pensulele si au alcatuit o expozitie ce vrea sa transmita semnalul de alarma ce trebuie tras impotriva violentei de orice forma.


 







                                                                  Bibliotecar Ilie Monica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării