14 noiembrie 2010

Lecturi urbane in biblioteca

Vineri Oradea a fost invitata de Lecturi Urbane sa citeasca la Biblioteca Judeteana in modul original propus de acest proiect .
Evenimentul programat de la ora 17, a inceput pe la ora 16, cu cititori rataciti care incurcasera ora sau ziua. O doamna cauta evenimentul organizat de uniunea femeilor , care se desfasurase cu o zi inainte- am invitat-o sa ramana explicandu-i ce urmeaza sa se intample. Am aflat ca fusese si dansa bibliotecara in Simleu cu multi ani in urma si in final a petrecut aproape 2 ore in sala rasfoind carti.


La ora 17 , cand din partea organizatorilor a luat cuvantul Ioana Ştef, sala era plina, mesele erau asaltate de curiosi cautatori de carti.






Plimbandu-ma si facand poze am mai prins niste momente:
O doamna a venit sa-si vada cartile pe care le donase pentru proiect si a plecat cu alte titluri si autori pe care nu ii avea in biblioteca personala.
O domnisoara tinand cartea Falci in mana si-a amintit cata groaza a reusit sa-i inspire filmul omonim vazut pe vremea cand era copil.
Imaginile din albumul foto sunt edificatoare- s-a citit s-a discutat, s-au impartasit impresii despre carti si s-au facut recomandari.O domnisoara care dorea sa duca o carte unei prietene maghiare a cerut referinte de la o doamna pe care atunci o vazuse prima data... langa carti , conversatiile se leaga foarte usor, se trece peste diferenta de generatie, de pregatire, etnica sau de gen.


Ca structura de varsta au participat toate categoriile de la copii la pensionari si cel mai mult ma bucura ca au fost multi tineri si fiecare a plecat macar cu o carte.


Cei care au gasit carti de care aveau nevoie s-au retras in amfiteatru sa le rasfoiasca , sa discute cu prieteni. Toata lumea s-a simtit foarte bine, multe carti si-au schimbat proprietarul iar eu m-am simtit foarte mandra ca aceasta editie s-a desfasurat in biblioteca.


Lectură neconventională langă lectura conventională cu reguli stricte a bibliotecii.Ar trebui sa imaginam mai multe evenimente de acest gen pentru locuitorii maturi ai Oradiei.

De pe site-ul tineret invatamant

2 comentarii:

Care este parerea ta?

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării