14 iulie 2011

Lideri şi inovatori în biblioteca publică: din experienţa bibliotecarilor români în SUA.

Ieri, la "Information Resource Center" - Embassy of the United States din Bucureşti avut loc un eveniment important pentru bibliotecile şi bibliotecarii din România: workshop-ul cu titlul Lideri şi inovatori în biblioteca publică: din experienţa bibliotecarilor români în SUA. 

Cu acest prilej, 80 de bibliotecari din judeţele Prahova, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Buzău, Vâlcea şi municipiul Bucureşti au asistat la sesiuni de prezentări pe tema rolului şi importanţei bibliotecii, din perspectiva americană. Traineri au fost 10 din cei 15 bibliotecari români care au participat, în martie-aprilie a.c., la pregătirea şi schimbul de experienţă organizate de Centrul Mortenson de la University of Illinois, Urbana-Champaign, SUA, cu finanţare de la Fundaţia Bill & Melinda Gates.

Grantul pentru workshop-ul de ieri a fost obţinut de la Ambasada SUA, pentru ANBPR, de către doamna Hermina Anghelescu, School of Libarary & Information Science Wayne State University Detroit, Michigan. 

Gazdă bună a manifestării a fost doamna directoare Monica Drăgan, Information Resource Center, Embassy of the United States.

Cei 10 traineri care au susţinut prezentări sunt: Vlăduţ Andreescu (Târgovişte-Dâmboviţa), Dorina Bralostiţeanu(Filiaşi-Dolj), Gabriel Cărăbuş (Suceava), Corina Ciuraru (Brăila), Titina Dediu (Galaţi), Crina Ifrim (Bacău),Valentina Rotaru (Baia Mare, Maramureş), Valentin Smedescu (Râmnicu Vâlcea, Vâlcea), Sorina Stanca (Cluj),Margareta Tătăruş (Focşani, Vrancea).


http://ramnic.ro/articole/ambasada-sua-din-nou-n-sprijinul-bibliotecilor-din-romnia-37377/2011-07-14

Felicitari colegilor si organizatorilor!


Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării