23 iulie 2011

Minigranturi pentru participarea la evenimente profesionale


Stimați colegi,
În perioada 01 august 2011-28 februarie 2012, ANBPR va acorda un număr de 5 mini-granturi de călătorie pentru participarea la evenimente profesionale din domeniul biblioteconomic.
Apelul privind acordarea de granturi este deschis membrilor ANBPR din întreaga țară, care doresc să reprezinte Asociația la evenimente profesionale internaționale relevante pentru profesia de bibliotecar.
Valoarea unui grant de călătorie va fi de maximum 1500 USD, cheltuielile eligibile reprezentând taxa de participare, cazarea şi cheltuieli de transport. Orice alte cheltuieli suplimentare vor fi acoperite exclusiv din surse proprii.
Granturile disponibile au ca scop fidelizarea membrilor existenți, precum şi atragerea de tineri profesionişti către studiul biblioteconomiei. Candidaţii pot fi bibliotecari calificaţi, care îşi desfăşoară activitatea în biblioteci publice, studenţi la biblioteconomie, absolvenţi şi masteranzi, doctoranzi, sau tineri absolvenţi de doctorat (cu mai puţin de 3 ani de la obţinerea titlului de doctor), care au calitatea de membri ANBPR de cel puțin 1 an și doresc să participe la conferinţe, ateliere de cercetare, simpozioane sau reuniuni ştiinţifice specializate legate de activităţile de cercetare cu aplicabilitate în bibliotecile publice.
Vor avea prioritate cei care fac dovada că s-au înscris la respectivul eveniment cu o comunicare, prezentare sau orice alt tip de intervenţie de natură profesională sau fac parte din structuri profesionale (secţiuni, comisii, grupuri de lucru) ale organizatorului evenimentului.
Post-eveniment, beneficiarii granturilor vor realiza un raport de participare din care să reiasă aplicabilitatea şi impactul activităţilor ştiinţifice/de cercetare la care au participat în activitatea bibliotecilor publice din România. În plus, beneficiarul grantului de călătorie va trebui să susţină public cel puţin o prelegere ştiinţifică cu acest subiect în fața unei audienţe formate din minimum 20 de bibliotecari. 
Finanţarea se va acorda cu prioritate bibliotecarilor merituoşi, care au fost premiaţi de ANBPR pentru activitatea profesională sau pentru activitatea desfăşurată în cadrul Asociaţiei.
La selecţia finală vor avea prioritate candidaţii care, prin amploarea acţiunilor lor şi prin lucrările realizate, asigură un grad mai mare de vizibilitate bibliotecarului român şi oferă noi oportunităţi de interacţiune cu mediul bibliotecar internaţional.
Finanţarea se poate acorda pentru participarea la conferinţe/traininguri/simpozioane/workshop-uri internaţionale care:
           se desfăşoară în străinătate;
           sunt dedicate bibliotecarilor;
           sunt elocvente pentru domeniul de activitate al participantului.
Acordarea granturilor de călătorie se va face în intervalul 01 august 2011 – 28 februarie 2012, în acord cu agenda evenimentelor internaţionale de profil.
Apelul de granturi va fi reluat pe tot parcursul anului 2011, în funcție de agenda evenimentelor internaționale și de interesul punctual al candidaților pentru astfel de manifestări.
Pentru înscrieri, doritorii sunt rugați să trimită un email cu documentele solicitate, cu Subiectul: Aplicație grant evenimente, la adresa anbpr_ro@yahoo.com, în atenția drei Andreea Manoli.
Pentru informații suplimentare, consultați Regulamentul de acordare.
Cu stimă,
 
Doina PopaPresedinte ANBPR
 
Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania 
Str. Dr. Staicovici Nr. 15, Sector 5, Bucuresti
Tel.: 0744-341998;
website: www.anbpr.org.ro

"Ziua Bibliotecarului" la Filiala Decebal

Marți, 23 aprilie 2024, 34 de copii din grupele mari A și C, de la Grădinița cu program prelungit nr. 53 din Oradea, Structura nr. 20, însoț...

Wikipedia

Rezultatele căutării