5 aprilie 2018

Puterea vindecatoare a cartilor

In data de 4 aprilie 2018, ca urmare a initiativei Ambasadei Statelor Unite în România împreună cu American Councils for International Education au lansat proiectul 4/4PentruPrieteni inspirat de gândurile remarcabilului activist american Dr. Martin Luther King, Jr.: „Întrebarea cea mai stringentă și importantă a vieții este: ce faci pentru ceilalți?”.


Prin acest proiect   ziua de 4/4/2018  a fost dedicata , comunității și faptelor bune și a fost onotata  moștenirea impresionantă lăsată de Dr. Martin Luther King Jr., de la moartea căruia comemorăm 50 de ani pe 4 aprilie 2018.


Fundatia Culturala de pe langa Biblioteca Gheorghe Sincai , impreuna cu Filiala Felix a Bibliotecii Judetene a avut o actiune de promovare a cartii si a beneficiilor directe ale lecturii la Spitalul Clinic de Recuperare Medicala Baile Felix.

In jurul unei carti  discutiile s-au infiripat repede, fiecare a povestit cate ceva despre relatia cu cartea, cu lectura...


Selectia de carte , pe care am reusit sa o fac din donatiile primite in ultima vreme a fost speciala.
Am dus carti care  spun povesti de viata, povesti ale luptelor castigate, povesti mobilizatoare,  realiste. Recunoasterea  faptului ca nimeni nu este fara probleme , impartasirea modului prin care acest e probleme au fost depasite, recunoasterea faptului ca nimeni nu este permanent pe un varf de munte fara nori, ci de multe ori  fiecare se gaseste in fundul unei gropi din care nu se prea vad iesirile, iar atunci prin mobilizare , prin credinta si speranta, revenim la normalitate.
Experienta nimanui nu este unica, impartasind victoriile putem ajuta multa  lume.

Ioana Negoescu Cheregi , medic la spitalul de recuperare ne-a vorbit de vindecarea prin scris.
Vorbea atat din experienta personala, despre cartea ei publicata  in care a sublimat mii de emotii si tristeti, cat si de cea care urmeaza sa apara...
Spitalul fiind unul in care vin cazuri grave, multi dintre pacienti sunt imobilizati in scaune cu rotile, Ioana ne-a mai povestit de puterea unora din pacienti de a depasi handicapuri uriase prin scris.

In drum spre camerele lor fiecare si-a ales o carte, si ne-a mai impartasit cate o impresie .












Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării