26 aprilie 2018

Super Coders de la Madaras


Programul #SuperCoders este o inițiativa de educare a tinerei generații care își propune să-i ajute pe copii să își dezvolte competențe digitale necesare atât în activitatea lor din prezent, cât și pentru meseriile viitorului caree vor solicită astfel de cunoștințe. #SuperCoders își propune să introducă conceptele de bază din programare în rândul copiilor de 10-13 ani.
În acest an, atelierele SuperCoders au loc în 5 orașe din țară: București, Ploiești, Târgoviște, Pitești și Râmnicu Vâlcea
Programul are în prezent 3 componente distincte pentru a răspunde cerințelor copiilor:
  • Caravana SuperCoders - se adresează copiilor fără cunoștințe de coding și își propune să arate copiilor și părinților ce presupune domeniul programării, funcțiile de bază din programare și oferă copiilor un cadru gratuit în care să vadă dacă acest subiect este de interés pentru ei.
  • SuperCoders Coding Competition - concursul național dedicat celor care au deja cunoștințe minime de programare prin joc și își doresc să își exerseze abilitățile pentru a obține premii materiale sau pentru a trece la nivelul următor.
  • SuperCoders Online Academy - cursurile online au fost dezvoltate pentru cei care stiu programare prin joc și își doresc să parcurga primul modul pentru a învăța să scrie ei înșiși cod. Obiectivul este de a trece la un nivel intermediar în programare, de data aceasta nu prin joc, ci prin scrierea codului de către copii.
spatiere






Copiii de la Madaras in atelierul Super coders la Orange, Oradea.



Dupa atata activitate, ne hranim neuronii cu mancare  "sanatoasa" de Mac.

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării