26 mai 2010

Comemorare "Teodor Nes" la Salonta

"Cadrele didactice de la Şcoala cu clasele I – VIII „Arany János” Salonta, au organizat marţi, 25 mai 2010, pentru elevii din învăţământul de masă, cuprinşi în structuri de sprijin, o activitate extraşcolară la Biblioteca Municipală „Teodor Neş” Salonta, care a vizat socializarea şi familiarizarea cu lumea cărţilor, precum şi o vizită la atelierul de lucru manual „Sinka István”, unde sub îndrumarea atentă a d-nei Fekete Mária, au însuşit diferite tehnici de înşirat mărgele.
Elevii de la secţia română şi maghiară au fost însoţiţi de profesorii lor Giurgilă Elena, Zsirka Alexandru şi institutorii Borcaş Olimpia, Balogh Enikő-Juliánna.
După prezentarea bibliotecii şi a catalogului alfabetic, au răspuns la întrebările adresate de d-na bibliotecar Vereş Maria privind autorii cunoscuţi, lecturile copilăriei, personajele îndrăgite, personalităţile salontane şi au răsfoit cu interes enciclopediile corespunzătoare vârstei lor. La îndemnul bibliotecarei au recitat poezii de Tudor Arghezi şi Mihai Eminescu.
Întrucât în aceste zile se împlinesc 35 de ani de la trecerea în nefiinţă a patronului spiritual al bibliotecii, grupul a fost invitat la o depunere de coroană de flori la bustul lui Teodor Neş (1891 – 1975), personalitate marcantă a învăţământului şi culturii bihorene în perioada interbelică."

Irina Rugina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării