4 mai 2010

Initiere in tainele Internetului

In 29 aprilie  s-a incheiat ultima serie din cursurile gratuite de iniţiere în utilizarea PC şi a Internetului în cadrul ciclului „Socializarea seniorilor”.

  Initial au fost inscrisi pe liste peste 110 participanti , dar pana la ultimul curs au ajuns 120 , adica s-a mai facut o grupa.

 Cursul de 4 module a cate 2 ore, a incercat sa  initieze seniorii in cautarea pe Internet, utilizarea mesageriei si a mailului , crearea de conturi personale.
Intrebati daca au fost multumiti, raspunsurile au fost pozitive  si cursantii au remarcat rabdarea trainerilor.
I-am intrebat  cum vor folosi acasa informatiile. Unii au raspuns ca au nevoie de curs pentru a comunica cu rudele aflate departe, altii citesc ziare si acum stiu sa comenteze pe forumuri, altii cauta retete naturiste sau planuri de marketing ale unor firme MLM. O alta optiune a fost aceea de a cauta trasee pentru excursii in tara, legislatie pentru temele care ii intereseaza, pensii sau sanatate.

Adjectivele folosite au fost : placut si folositor. Constatarile: pacat ca ne-am apucat prea tarziu, sau pacat ca nu le-au inventat mai devreme.
 Au fost  persoane care au renuntat  dar au fost si persoane care au venit de cate ori au gasit loc la un computer.Programul a fost un succes. Nu e bine sa subestimam interesul varstei a treia pentru nou, si ar fi bine sa existe mai multe programe de acest gen nu numai in biblioteca.
Fiecare cursant a primit o diploma de participare pentru a avea o amintire si  a arata celor tineri ca a invata ceva nou nu e niciodata prea tarziu.

5 comentarii:

  1. Bun curs, dar oare se va mai face inca unul pentru ca se pare ca doritori ar fi?

    RăspundețiȘtergere
  2. Da stim ca ar mai fi doritori . In toamna probabil, dupa ce onoram toate cursurile pentru bibliotecarii din proiectul Biblionet.Va aparea cu siguranta un anunt in presa.

    RăspundețiȘtergere
  3. E bine de stiut in caz ca mai vin ceva pensionari pasionati de tehnica.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred că vă vor ameţi cu insitenţele.E foarte bine aşa cum e.Am captat interesul.

    RăspundețiȘtergere
  5. Las' ca vin destui ametiti cu alte aberatii in cap de te apuca rasul. Bine, multi din ei, cum vin asa pleaca, adica nerezolvati deloc, dar un pic lamuriti totusi ca nu vindem nimic, nu suntem anticariat si nici nu avem caiete.

    RăspundețiȘtergere

Care este parerea ta?

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării