17 mai 2010

Ziua eroilor la Madaras

Istoria poporului român este scrisă de cei care au luptat şi s-au sacrificat pentru împlinirea idealurilor de libertate.
  Mult sânge a curs pentru acestă libertate, pentru ca azi să trăim în pace şi să putem duce mai departe cuceririle obţinute.
  Cultul eroilor este cinstirea faptelor lor, este puterea de conservare a neamului. Ei sunt exemplul de la care pornesc faptele mari.Ei au făcut parte din elita poporului, ei au dat putere neamului nostru. Lumina călăuzitoare ce le-a condus paşii a fost conştiinţa îndeplinirii datoriei. Libertatea patriei i-a exaltat până la supremul sacrificiu. Zeci şi zeci de mii de eroi şi-au dat viaţa pentru acest ideal la Griviţa, Plevna, Vidin şi Smârdan sau în crâncenele lupte din cele două războaie mondiale.
    Datoria generaţiei de azi este să nu piardă fructul moral al măreţei victorii pe care ne-au dăruit-o eroii noştri. Să punem în frumoasă lumină sensul acestei lecţii, pentru a o menţine în inimile noastre la înălţimea sacrificiului lor, de care mereu să ne reamintim.

Joi, 13 mai am sărbătorit şi noi pe eroii satului nostru. După slujba de la biserică, împreună cu elevii şi preşcolarii din Homorog, am participat la slujba de la monumentul eroilor. A urmat apoi depunerea coroanei din partea primăriei şi un scurt program prezentat de copii.


Bibliotecar , Aristan Marinela

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Animalele prietenoase la Filiala Decebal

Joi, 21 martie 2024, am pus în "vitrină" a doua expoziție din acest an, formată din nouă desene realizate de copiii de la Grădiniț...

Wikipedia

Rezultatele căutării