12 mai 2010

Periplu imaginar prin UE cu elevii de la "Andrei Mureşanu"

Filiala Dacia a Bibliotecii Judeţene "Gheorghe Şincai" din Oradea, în colaborare cu Şcoala cu clasele I-VIII "Andrei Mureşanu" din municipiu, au organizat ieri, la sediul filialei, o acţiune interactivă cu elevii clasei a II-a A, dedicată Zilei Europei, coordonator fiind înv. Viorica Elena Brege.

Două săptămâni s-au pregătit elevii pentru această activitate educativă, acumulând, în acest timp, informaţii despre Uniunea Europeană: când s-a constituit, care este imnul UE, când a intrat România în această entitate politică etc. Fiecare copil a reprezentat una din cele 27 de ţări membre, iar pentru acţiunea de ieri au pregătit câte un mic proiect despre statul respectiv. Folosindu-se de un CD cu muzica populară tradiţională, specifică ţărilor UE, înv. Viorica Elena Brege le-a cerut copiilor să recunoască cărui stat aparţine cântecul respectiv. În acest fel, dând dovadă de promptitudine şi receptivitate, fiecare elev a avut posibilitatea, ca prin informaţiile acumulate, să facă un periplu imaginar prin ţara despre care s-a documentat în prealabil. "Scopul acestei activităţi este ca elevii din ciclul primar să-şi însuşească cât mai multe informaţii despre Uniunea Europeană, dar şi despre faptul că şi ţara noastră face parte din această organizaţie a ţărilor europene", ne-a informat Lilia Gribincea, bibliotecară. În plus, pentru acest moment, copiii au pregătit şi un colaj din flori de hârtie reprezentând steagurile ţărilor membre UE.

La acţiunea organizată de bibliotecarii Lilia Gribincea, Florentina Kurta şi Cornel Barna, în parteneriat cu Şcoala "Andrei Mureşanu", a fost prezentă şi Delia Pantea, şef birou filiale.

sursa:Crisana, 12.05.2010

Autor: L. IONAŞ

Un comentariu:

  1. Felicitari, da am fost acolo si vedetele intalnirii au fost copiii care cu mult aplomb au povestit chiar impresiile lor din anumite tari europene.

    Au fost foarte draguti si interesati daca respectivele tari au iesire la mare. Se simtea deja suflul vacantei de vara si briza marii , de pe una din plajele Europene..

    RăspundețiȘtergere

Care este parerea ta?

Paștele – sărbătoare luminată

Vineri, 3 mai 2024, am expus în vitrina Filialei Decebal, o nouă expoziție formată din 12 desene, ce ilustrează sărbătorile pascale. Cele 12...

Wikipedia

Rezultatele căutării