17 iunie 2010

Digitizarea - o prioritate pentru instituţiile culturale în secolul 21?

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga" Cluj, în calitate de coordonator pentru România al proiectului Europeana Local, a organizat Conferinţa Naţională de diseminare cu tema

Digitizarea - o prioritate pentru instituţiile culturale în secolul 21?



Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Bibliotecii Naţionale a României, al Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) şi s-a bucurat de  participarea reprezentanţilor consorţiului Europeana Local din Anglia, precum şi cei ai portalului  Europeana.

Conferinţa a avut loc în data de 16 iunie 2010, sediul central al bibliotecii,  clujene.
Pentru partenerii proiectului s-a organizat o întâlnire a echipei tehnice în data de 15 iunie 2010,

Impreună cu doamna director Ligia Mirisan am  reprezentat  Bihorul în a doua zi a întâlnirii. Remarcabile au fost discuţiile de la masa rotundă care a urmat prezentărilor. Reprezentanţi ai BCU Cluj, ai bibliotecilor judeţene din Timişoara, Braşov, Covasna....au povestit eforturile lor , încercările şi experienţele prin care au trecut. Au oferit ajutor şi asistenţa pentru toţi cei care doresc să înceapă o astfel de activitate în aşa fel ca efortul  tututor să aibă rezultate mai rapide, vizibile naţional şi internaţional.
Discuţia a continuat pe tema drepturilor de autor asupra documentelor, ce poate fi digitizat şi ce nu.. si  subiectul era departe de a fi epuizat.


Alte informaţii pe site-ul bibliotecii judeţene din Cluj.Acolo vor apărea integral şi prezentările conferinţei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării