29 iunie 2010

Seria a doua- prima saptamana de curs IT / LIB




La Biblioteca Judeteana “Gheorghe Sincai” s-a incheiat prima saptamana de IT/LIB pentru bibliotecarii din bibliotecile publice intrate in proiect in al doilea an de derulare.
Cursurile sunt structurate informational in asa fel incat sa asigure pregatirea bibliotecarilor pentru administrarea centrului de internet pe care il vor avea dupa primirea echipamentelor oferite de proiectul Biblionet

Prima zi a cursului, in data de 21 iunie am fost vizitati de presa si a avut loc un interviu in direct la Radio Romania Actualitati. Au raspuns la intrebari, doamna director Ligia Mirisan,  doamna Ardelean Georgeta, bibliotecar in Alesd, vicepresedinte ANBPR al filialei Bihor si domnul Sandu Condoros, bibliotecar in comuna Avram Iancu.

De marti au fost preprezenti la Oradea Daniel Pop si Nicu Vat, coordonatori regionali pentru regiunea de vest. Dl Nicu Vat a asistat sesiunile de training, iar cu dl Daniel Pop am facut 2 trasee de verificare a unor comune inscrise in programul Biblionet in seria intai sau a doua.

Dintre participanti unii nu au calculatoare inca, vor primi odata cu proiectul Biblionet .Speram ca toate temerile initiale au fost depasite, cele ca va fi prea multa teorie si prea putina practica, ca nu se vor descurca cu naveta, sau cu utilizarea PC ului , si mai ales aceea ca ne vor dezamagi.   

Impresiile au fost destul de tehnice.  Ar fi dorit sa poata exersa mai mult in word sau in excel, ca perioada de curs sa poata sa fie mai lunga si tuturor li s-a parut ca timpul a fost prea scurt pentru atat de multa informatie.

Un comentariu:

  1. Asa-i cum zici Delia, teoria ca teoria, dar practica e mai buna la p.c.-uri.

    RăspundețiȘtergere

Care este parerea ta?

Animalele prietenoase la Filiala Decebal

Joi, 21 martie 2024, am pus în "vitrină" a doua expoziție din acest an, formată din nouă desene realizate de copiii de la Grădiniț...

Wikipedia

Rezultatele căutării