6 iunie 2010

O istorie a literaturii române de la origini până în prezent

In amfiteatrul de la etajul 1 al Bibliotecii Judeţene "Gheorghe Şincai", a avut in 2 iunie de lansarea volumului "O istorie a literaturii române de la origini până în prezent", de Ion Rotaru, în prezentarea prof. univ. dr. Ion Simuţ şi prof. univ. dr. Sever Dumitraşcu, moderatorul evenimentului. La lansare a participat şi Ligia Mirişan, directoarea Bibliotecii, precum şi oameni de cultură orădeni.

Ion Simuţ, decanul Facultăţii de Litere din Oradea, spunea la un moment dat că această carte reprezintă una dintre puţinele sinteze de istorie generală completă a literaturii române de la origini până în prezent, o istorie  cu amprenta cuturala , traditionalista si universitara . "Pentru Ion Rotaru,   valori declarate  ale literaturii române sunt: Dimitrie Cantemir, Ion Budai-Deleanu şi George Călinescu"  .
 Ion Rotaru a lucrat la această istorie din anii '70, a tipărit-o iniţial pe volume şi epoci, iar acum trei ani, în 2007, a apărut prima ediţie completă,   cartea de faţă fiind a doua ediţie. " Cartea a fost scrisa cu  dragoste şi disperare  ", a arătat în cuvântul său şi prof. univ. dr. Sever Dumitraşcu.  Se regasesc in cuprins scriitori bihoreni, scritori români din diaspora .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării