6 iunie 2010

Repovestesc in imagini- Képekben mondom el

 Anul trecut biblioteca Sacueni organiza Saptamana Basmelor,

 Saptamana    24-29 mai a fost reluata activitatea  Saptamana basmelor, acum cu titlu  :Repovestesc in imagini...

200 de copii au participat la eveniment.


 Doamna Kerekes Terezia , ne vorbeste despre eveniment si organizarea lui:

 



Több mint kétszáz gyerek részvételével zajlott a másodízben megrendezett mesehét Székelyhídon

          

 

 

          A Székelyhídi Városi Könyvtár szervezésében másodízben került sor a Meseszép-mesehét rendezvénysorozatra.Az elmúlt évben Benedek Elekre emlékeztünk.Akkor egy-egy Benedek Elek mese dramatizált változatát adták elő az  I-IV  osztályos gyerekek,Az idén rajzokat készítettek.Egy választott mesét  vagy irodalmi művet mondanak el képekben.

          A rajzkiállításra 16 osztály tanulói küldték el munkáikat.

          A paletta igen változatosra sikeredett.Találkozhatunk Kacor királlyal,A tulipánná változott királyfival(magyar népmesék),A kiskakas gyémánt félkrajcárjával(Ion Creangă),az Öreg néne őzikéjével(Fazekas Anna).De itt van a Bóbita ,tündér képében,Weöres Sándor közismert verséből,aztán La Fontaine A holló és a róka meséje,de van itt Négyszögletű Kerek Erdő(Lázár Ervin) is. Látható még :A kesztyű(ukrán népmese),Lala liba és Zsuzsi nyuszi(skandináv népmese),Csicseri történet, A kóró és a kismadár(magyar népmesék).Aztán van  itt  Hétfejű Tündér(Lázár Ervin) is,de   akár az Ábécéhegyre is felmászhatunk,az elsősök segítségével.Aztán megcsodálhatjuk szintén az elsősök által készített vidám betűket,valamint az állatiskola nebulóit és oktatóit.

      Az aranyhajú királylány és a békakirályfi című mese azért érdemel külön említést, mert  a gyerekek nemcsak rajzolták ,hanem a mesét is maguk  írták.

       A „meseszép” rajzok különféle technikával készültek:van kollázs,van vízfesték ,ceruza,

vagy ezek keveréke.

        A mesehét minden napján egy-egy évfolyamnak szerveztünk foglalkozásokat. Vidáman telt a hét,közös mesével ,játékkal.  Kedves vendégeink is voltak: a kicsi ovodások.

      Ezúttal hirdettük meg a nagy  nyári Lepkevadászatot,vagyis a könyvtár nyári olvasó- versenyét.Minden kikölcsönzött és elolvasott könyv után „egy –egy lepke száll” a gyerekek olvasólapjára.Az elolvasottat külön kihangsúlyoznám,mert ez nagyon fontos,másként ugye

nem jár a lepke.A verseny a nyári vakációval veszi kezdetét és szeptember 15.-én zárul.

   A mesehétnek vége,de a mesék várnak benneteket,találkozunk a vakációban és várjuk a kis „lepkevadászokat”.


__________________________

  Biblioteca  Orasului Sacueni a organizat a doua  aditie a   programului Saptamana basmelor.Anul trecut ,copii din clasele I-IV au prezentat cate un basm in forma dramatizata. In anul asta au prezentat fiecare clasa o opera literara ,un basm in imagini.

    La expozitie au trimis lucrari elevi din 16 clase.

    Paleta era foarte colorata.De la Corbul si vulpea(La Fontaine) si Punguta cu doi bani (Ion Creanga) pana la  povesti populare am avut tot feluri de ilustratii. Clasa I-a a desenat :Muntele ABC,litere vesele,animale.Am gasit si poezie ilustrata  de Weores Sandor. Era clasa care  nu numai ca a facut desene frumoase, dar si basmul l-au scris singuri.

    Copii au folosit mai multe tehnici:colaj,acuarela,creioane colorate sau tehnici mixte.

    In fiecare zi a saptamanii am organizat programe pentru cate o  serie de clasa.

Am povestit,ne-am  jucat mult, am avut o saptamana bogata si vesela.

    Am avut si musafiri de la gradinita de copii.Nu numai ca au admirat desenele expuse, dar  au intrat si  ei in jocurile colective.

                                                    


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Animalele prietenoase la Filiala Decebal

Joi, 21 martie 2024, am pus în "vitrină" a doua expoziție din acest an, formată din nouă desene realizate de copiii de la Grădiniț...

Wikipedia

Rezultatele căutării