15 mai 2011

Audio book la filiala Iosia

 La Filiala Iosia  cativa pensionari, intre 70 si 80 de ani au gasit o modalitate noua de a-si "citi" cartile preferate.


Biblioteca are cateva audiobookuri si un player Daisy , imprumutate de la sediu si intre orele 10 si 12 in fiecare zi pot asculta cartea preferata. D-na Dumitru Constanta, Silaghi Maria, Mura Viorica sunt cateva din cele mai interesate de acest mod de a "citi" o carte. Doamnele   solicitau carti cu scris mai accentuat sau mai mare si la un momentdat au spus ca nu mai vad bine si din pacate trebuie sa renunte la citit. Solutia ascultarii cartilor este binevenita pentru cititorii cu probleme de vedere. Isi pot petrece 1sau 2 ore relaxante din zi ascultand  cartile favorite.

In ultima perioada favorita este- Memoriile unei gheise.

O carte in format audio Daisy se poate citi selectiv exact ca si o carte tiparita. Folosind un player Daisy, cititorul nevazator poate naviga foarte usor prin structura cartii: poate sari la o anumita pagina, poate sari la un anumit capitol, dintr-un paragraf in altul, poate sa reia o fraza anterioara sau sa citeasca cu viteza variabila.

Bibliotecar Ilie Monica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării