22 mai 2011

Ziua Internationala a Familiei- evenimente locale

Calendarul Organizatiei Natiunilor Unite a instituit Ziua Internationala a Familiei ca eveniment cu data fixa pe 15 mai a fiecarui an. Dorind sa marcheze aceasta zi, UFB are pe tot parcursul saptamanii activitati care vor sa constientizeze publicul de importanta si valoarea familiei contemporane.


Joi 19 mai 2011 a avut loc in Sala Amfiteatru a Bibliotecii Judetene ”Gheorghe Sincai”    , conferinta de incheiere a saptamanii dedicate notiunii de familie "Casatoria nu-i un mar din care sa musti si apoi sa-l arunci".
Alaturi de organizatori – UFB, presedinte Miorita Sateanu, au fost prezente doamna Carmen Mitricioiu consiliera prefectului Gavrila Ghilea, Kiss Judit presedinta sindicatului ”Forum” al CJ Bihor,.Au mai participat membre ale UFB Bihor, profesoare si educatoare care au participat cu lucrari in expozitia vernisata cu o zi inainte la Filarmonica de Stat Oradea.

Prezentarile au fost sustinute de catre- Miorita Sateanu, presedinta UFB; psiholog Melinda Denes, Centrul de Educatie Incluziva ”Orizont”; Georgeta Opreanu a prezentat raportul Fundatiei ”Smiles”; Aurora Pordea a vorbit despre familia in literatura romana , iar din partea Bibliotecii Judetene a moderat evenimetul si a prezentat o lucrare tematica doamna Luminita Moga, sefa biroului CIC.


Un alt punct pe agenda conferintei a  fost decernarea diplomelelor de participare la expozitia de desene- Familia mea fericita- Acestea au fost acordate claselor si grupelor participante din - Liceului si gimnaziului Teologic Romano Catolic ”Szent Lazlo”; Gradinita nr.23;Palatul copiilor si elevilor Oradea, Gradinita ”Emanuel”; Liceul German ”Friedrich Schiller”; Liceul Teologic Reformat ”Lorantffy Zsuzsanna”, CSEI ”Orizont” Oradea; Gradinita nr. 27; Centrul de ingrijire de zi , Oradea; CSEI Popesti; CSEIS Oradea grupa de nevazatori; Liceul Greco Catolic Oradea; Scoala cu clasele I-VIII ”Ioan Bococi” ; Scoala nr.16 etc.


Evenimetul s-a incheiat cu un moment artistic de muzica si poezie.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării