21 mai 2011

Dublu eveniment cultural la Stei

Joi 19 mai 2011 , de la ora 10,30 , la Stei a avut loc un dublu eveniment cultural. In proaspat renovata Casa de Cultura din oras a avut loc inaugurarea bibliotecii Francofone ”Gustave Flaubert” , deschisa datorita donatiilor de carte facute de Paul Maillard, presedintele Bibliotecii Mediatice Franceze si intermediate de doamna director a Bibliotecii Judetene ”Gheorghe Sincai” Ligia Mirisan, si a centrului Biblionet deschis in Biblioteca Publica Stei, reorganizata si ea dupa lunga renovare prin care a trecut cladirea .


La eveniment au participat oaspeti francezi, Paul Maillard cu sotia si dl. Marc Melguen , fost guvernator al districtului 103, cu sotia, din partea Bibliotecii Judetene Bihor, doamna director prof. Ligia Mirisan , si Delia Pantea , coordonator Biblionet Bihor, din partea administratiei locale au fost prezenti dl primar Ioan Lucaciu, dl. viceprimar Horia Miara , consilieri, a fost prezent grupul de initiativa a orasului Stei , consilieri locali, profesori, elevi si localnici. A mai fost prezent dl. viceprimar din Vascau Ciucean Adrian iar din Beius au fost prezente cele doua bibliotecare.

Toată lumea care a luat cuvantul a exprimat bucuria de redeschide biblioteca imbogatita cu noua colectie valoroasa de carte franceza, si totodata eleganta, renovata si modernizata cu noile echipamente IT primite in programul Biblionet. S-a exprimat speranta ca in acest fel biblioteca va deveni centrul cultural al localitatii.

 

Casa de cultura nu este inca integral data in folosinta, aici urmand a mai fi deschise un Centru pentru Tineret , o sala de spectacole si cinematograf, si un spatiu expozitional.

Arhitectura casei de cultura Stei este similara , la o scara mai mica, cu cea a Teatrului Mare (Bolsoi) din Moscova.

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării