20 iunie 2011

Bazele serviciilor noi de biblioteca - editia 2011

In perioada iunie 6-8 2011 si  14-16 iunie 2011 a avut loc la Biblioteca Judeteana " Gheorghe Sincai " cursul de Bazele serviciilor noi de biblioteca pentru bibliotecarii intrati in proiectul Biblionet in seria a doua a proiectului.
Au participat in doua serii biblioecari din Beius, Alesd, Stei, Holod, Vadu Crisului,Carpinet, Diosig, Astileu, Cefa , Budureasa  si Madaras.
Bibliotecarii au apreciat la acest curs- faptul ca au putut impartasi experientele loc cu alti colegi, atmosfera destinsa , conceptiile moderne,trainerii, atitudinea de colaborare a colegilor.
In alta ordine de idei informatia a fost utila pentru  ca " voi avea curaj sa-i abordez, voi sti cum sa-i abordez".. pe utilizatori,  "voi fi mai atenta la cerinte" .
Cineva a simtit nevoia  ca informatia teoretica sa fi fost ilustrata cu exemple  venite din experienta efectiva a altor bibliotecari.

Pe parcursul cursului, am profitat si am intervenit acolo unde se putea cu experienta si modelele americane de servicii, la comunicare am discutat un pic despre  stilurile de lucru in mediul profesional descrise de evaluarea DISC.

Intr-o pauza  in ultima zi de curs , prezenta bibliotecarilor din judet a fost foarte apreciata prin participarea la un minicolocviu despre lectura carte si biblioteca  desfasurat in parteneriat cu Liceul Aurel Lazar in cadrul proeictului lor Culturi in oglinda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării