20 iunie 2011

Inaugurarea Muzeului Satului la Peştiş

O iniţiativă extraordinară a doamnei profesoare de istorie Simona Puşcău a prins viaţă , un mic „Muzeu al satului” pe vatra satului Peştiş .

Pornind de la existenţa unei săli de clasă nefolosite şi existând deja unele obiecte vechi strânse în timp de domnul învăţător Petru Covaci, încet , încet a prins contur acest mic muzeu spre entuziasmul elevilor şi a celorlalţi profesori din şcoală.

Au purces cu toţii la acţiunea de depistare prin sat şi pe la rude de obiecte vechi , inedite, care puteau fi exponate de muzeu şi au reuşit să strângă cât să umple la refuz o sală de clasă.

Entuziasmul a fost general şi i-a cuprins şi pe părinţi care s-au implicat total.

În această atmosferă optimistă s-a inaugurat vineri ,17 iunie 2011, „Muzeul Satului” în prezenţa domnului Primar Zeno Ţipţer care a felicitat pe toţi cei implicaţi la realizarea acestui proiect.

Biblioteca „Octavian Goga” se găseşte în relaţie de parteneriat cu Şcoala Peştiş şi participat cu multă plăcere la toate activităţile prin prezenţa doamnei Georgeta Ardelean care a felicitat din inimă pe cei implicaţi în acest proiect , fiind foarte încântată de programul folcloric care a fost susţinut de elevii şcolii pregăţiţi de doamna profesoară Corina Lele care este de altfel o colaboratoare dragă a bibliotecii.

A urmat vizitarea muzeului care are nevoie de etichetarea exponatelor şi de o oarecare selecţie a obiectelor ,domnul profesor pensionar Nicolae Răcuciu promiţând un sprijin profesionist pe viitor.

Toată lumea a fost de acord că acesta este un prim pas spre cunoaşterea obiceiurilor , tradiţiilor şi culturii acestui loc binecuvântat de Dumnezeu şi acest mic muzeu va deveni un punct de reper pentru această zonă.

Georgeta Ardelean

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

8 aprilie - Ziua romilor

Activități și povești de Ziua romilor și Săptămâna verde la biblioteca comunală din Sântandrei. Ramona Durdeu a fost gazdă și ne-a implicat ...

Wikipedia

Rezultatele căutării