28 iunie 2011

Tehnologie care aduce informatia mai aproape -2-

Egipt
 În umbra piramidelor



La  Săcueni, în luna iunie continuând tradiţia, a avut loc o a doua  prezentare a impresiilor de călătorie, de data aceasta din Egipt, a profesorului de matematică Sóki Béla. Domnul Sóki  ne-a dovedit din nou vasta cultură generală, prezentându-ne istoria locurilor fermecate din Egipt, povestindu-ne anecdote despre faraoni şi piramide. Pe lângă istorie  prezentarea a avut şi un caracter personal  ceea ce a creat  o atmosferă magică în mica sală a teatrului vechi din Săcueni.
Pozele , prezentările istorice şi geografice, fluxul de informaţii ne-au ajutat să uităm pentru două ore grijile de fiecare zi şi să hoinărim pe târâmul fermecat al Egiptului antic. Prezentatorul ne-a explicat, că Egiptul de azi e diferit fata de imaginea grandioasa a trecutului; acum e murdar, sărac, nepăsător, străin . Locurile interesante şi importante care merită să fie văzute sunt urmele unei civilizaţii antice moarte.




 
Bibliotecari- Kerekes Terezia, Orosz Annamaria

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării