7 iunie 2011

“Să ne depăşim limitele”- biblioteca scolara Sanmartin

Vineri 3 iunie, elevii Şcolii din Sânmartin au participat la activitatea “Caiacul – un alt mijloc de deplasare”din cadrul proiectului “Să ne depăşim limitele” - Proiectul a fost realizat cu sprijinul Fundaţiei Centrul Educaţia 2000+, în cadrul proiectului Parteneriat pentru educaţie! Granturi pentru şcoli în dificultate! finanţat de Fundaţia Soros România prin programul Fondul de Urgenţă”.
Pe lacul „Sămăraga” din localitatea Cordău, într-un loc sălbatic dar plin de feerie, foarte aproape de Oradea, cei 40 de elevi cuprinşi în proiect alaturi de 15 cadre didactice, au luat contact - unii pentru prima dată în viaţă – cu plăcuta senzaţie de a pluti pe apă şi au descoperit că este nemaipomenit. Ca orice început şi acesta a fost unul încărcat cu multă emoţie, temere, dar şi de dorinţa de a experimenta ceva nou şi util. Sub îndrumarea directă a partenerilor de la Salvamont Bihor şi supravegherea directă a cadrelor didactice elevii au fost grupaţi câte 8 – câte 2 pentru cele 4 caiace achiziţionate în cadrul proiectului – li s-a explicat, li s-a demonstrat cum trebuie să urce în caiac, cum trebuie să stea, să apuce vâsla şi cum să o manipuleze. Receptivi ca de fiecare dată, copii s-au dovedit deosebit de interesaţi unii reuşind plutiri line şi schimbări de direcţie controlate.Timpul s-a dovedit a fi însă prea scurt pentru câtă dorinţă era spre exersare.
De remarcat implicarea directă pe luciul de apă a dascălilor, care după plecarea elevilor s-au dovedit şi ei încântaţi de noile lor cunoştinţe, întrecându-se cu caiacele. Dascălii au petrecut noaptea in corturi, pregătindu-se astfel pentru următoare etapă a proiectului.
Un lucru demn de toată lauda pentru aceşti copii care au făcut deplasarea la lac cu bicicletele, pe drumuri şi poteci cu urcuşuri şi coborâşuri abrupte. Toţi au reuşit foarte bine chiar dacă parcursul a însemnat aproximativ 20 de km. dus – întors.
Un cuvânt de mulţumire merită toţi partenerii proiectului „Să ne depăşim limitele” – proiect deosebit de instructiv şi mai ales educativ. BRAVO LOR!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării