22 iunie 2011

Societatea civila activa in Europa

Asociaţia EUROED, derulează in cadrul programului finanţat prin Agenţia Executivă pentru Educaţie, Audiovizual şi Cultură (EACEA) proiectul IES-Identity in European Societies.


Proiectul are ca obiective; consolidarea identităţii şi a culturii locale , regionale si naţionale pentru a oferi popoarelor incredere in propriile bunuri culturale şi individuale, pentru a deveni mai deschise către o dezvoltare europeană interculturală, in care diversitatea culturală să devină baza dezvoltării comune.

In perioada 26 mai-2 iunie 2011 a avut loc in Germania - insula Borkum un seminar internaţional asupra diversităţii culturale şi a tradiţiilor in Europa care a reunit peste 60 de participanţi din 6 ţări europene (Austria, Danemarca, Estonia, Germania, Romania, Turcia). A avut loc schimb de experienţă in ceea ce priveşte cultura si tradiţiile in Europa, si s-au discutat oportunităţile pentru un viitor comun prin intermediul dialogului intercultural şi promovarea valorilor europene- toleranţă , inţelegere reciprocă, solidaritate.

Romania a fost reprezentată de 10 persoane, din judeţele Argeş, Bihor, Prahova , Suceava şi capitala Bucureşti , cu responsabilităţi în diferite domenii culturale şi educaţionale

Doamna director Ligia Mirişan, reprezentanta Bihorului în acest proiect ne-a împărtăşit câteva impresii referitor la acest seminar: "Experienţă importantă care presupune o largă abordare a tot ceea ce înseamnă caracter naţional, dar care acum a avut conotaţii speciale în context european. În această perioadă s-a trăit în mod european şi s-a realizat o armonie în contextul special oferit de insula Borkum. Am trăit împreună în conceptul - unitate în diversitate - în sensul că , dacă la început au existat reticenţe în ceea ce priveşte ţările din est, am dovedit prin tot ceea ce înseamnă român şi românesc faptul ca suntem o ţară cu o identitate bine conturată cu tradiţii şi obiceiuri inegalabile."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării