12 decembrie 2011

Cartea - O lume a poveştilor


În luna decembrie am început un nou parteneriat cu Şcoala generală nr. 8 Mierlău, îndeosebi cu doamna învăţătoare Mate Alina, împreună cu clasele dânsei a II-a şi a IV-a. Drept urmare, primul proiect educaţional „Cartea – o lume a poveştilor” a apărut din dorinţa de a stimula interesul pentru lectură al elevilor, acum când aceştia, atraşi tot mai mult de mijloacele moderne, uită că, de fapt, cartea a fost şi este un bun de valoare, un tezaur în care se concentrează gândurile şi experienţele omenirii, pentru a fi transmise urmaşilor. 
Deci, dragi copii, vă invităm să călătorim cu cartea. Vom întâmpina păsările călătoare, împreună cu Vasile Alecsandri, îl vom ruga pe Ion Creangă să ne spună poveşti, ne vom plimba prin codrii lui Mihai Eminescu. Apoi vom adormi, de teama lupilor din crâng (ce fură copiii care plâng) ai lui George Coşbuc. Vom aţipi doar. Nu avem timp de pierdut. Ne aşteaptă Elena Farago, împreună cu Emil Gârleanu în lumea micilor vieţuitoare care nu cuvântă.
Când soarele va fi la amiază, avem întâlnire cu Tudor Arghezi la prisacă. Dar nu trebuie să stăm prea mult, ne aşteaptă Ion Agârbiceanu cu care vom asculta cântecul apelor şi vom paşte oile la marginea pădurii. Să nu vă fie teamă dacă Nina Cassian, ne va trimite în întâmpinare doi pui de tigru care abia aşteaptă să ne povestească prin câte au trecut.
S-ar putea să ne prindă iarna în pădure şi atunci vom împodobi „brădănelul” lui Nicolae Labiş. Vom aştepta să vină primăvara, ca să ne putem juca în grădina Anei Blandiana. Acolo veţi putea face ce vreţi, pentru că nimeni nu se va supăra pe voi. Dacă nu sunteţi obosiţi, vom trece graniţa, unde ne aşteaptă o lume de poveşti la fel de minunată. Ne vom întâlni cu Alice în ţara ei minunată, îl vom însoţi pe Buratino, vom admira vitejia unei răţuşte, vom fi cu inima alături de Heidi, vom afla ce mănâncă crocodilul la cina........
Nu vă grăbiţi copii! Călătoria cu cartea nu trebuie să se termine prea repede........
Aşezaţi cu grijă în sufletul vostru toată înţelepciunea din paginile cărţii şi dacă veţi simţi că inima voastră bate mai tare, veţi fi, cu siguranţă, cei mai bogaţi copii din lume, iar Petre Ispirescu vă va dărui „Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte”.
Dacă totul va ieşi bine şi doamna învăţătoare va reuşi să obţină o sponsorizare pentru a transporta copii din Mierlău la filiala noastră, în data de 19 decembrie, vom fi colindaţi, eveniment emoţionant îndeosebi pentru copii, ţinând cont că mulţi dintre ei nu au ajuns niciodată în Oradea, iar într-o filială de bibliotecă nici atât. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Animalele prietenoase la Filiala Decebal

Joi, 21 martie 2024, am pus în "vitrină" a doua expoziție din acest an, formată din nouă desene realizate de copiii de la Grădiniț...

Wikipedia

Rezultatele căutării