29 decembrie 2011

Darul de Crăciun al copiilor de la Şcoala Mierlău

Aşa cum ne-au promis, copiii din clasele a II-a şi a IV-a de la Şcoala generală nr. 8 din Mierlău, au sosit miercuri, 21 decembrie 2011, în vizită, la filiala noastră, să ne colinde, ajungând la noi cu ajutorul microbuzului şcolii. Ei au venit pregătiţi pentru această vizită, ne-au cântat aproximativ cinci colinde acompaniaţi sonor de muzica ce răsuna din c.d.-player-ul adus de învăţătoarea lor, Mate Alina.
Apoi a urmat o prezentare din partea copiilor a unor felicitări şi ornamente de Crăciun făcute manual de ei la şcoală, iar câteva ne-au fost dăruite nouă. După care curiozitatea şi exuberanţa copiilor şi-a spus cuvântul, trebuind să răspundem la felurite întrebări. De asemenea le-a trezit curiozitatea şi tehnica din dotare, mai ales faptul că puteau vedea toată biblioteca pe monitorul sistemului de supraveghere.







Curiozitatea lor faţă de cărţi a fost legată mai ales de cărţile de aventură, cărţile lui Jules Verne, Fenimore Cooper, Karl May, apoi au început să ne întrebe de daci şi romani, despre armata romană, mai ales că la şcoală chiar au terminat această temă pe care doamna învăţătoare le-a predat-o. Fiind în domeniu, nu ne-a fost greu să aducem exemplificări şi argumentări practice.
Într-un final, am stabilit împreună cu copiii, ca deviza noastră la toate întâlnirile pe care le vom mai avea să fie versurile marelui poet Tudor Arghezi : 
"Carte frumoasă cinste cui te-a scris,
Încet gândită, gingaş cumpănită; 
Eşti ca o floare anume înflorită
Mâinilor mele care te-au deschis". 
Ne-au dăruit felicitări făcute de ei manual la şcoală, cu dedicaţie, apoi fiecare ne-a prezentat desenul făcut de el, expus în cadrul expoziţiei  După care ne-am luat rămas bun, microbuzul ajungând în faţa filialei, la o nouă revedere în ianuarie, când ne vor prezenta: O mare prietenie - Eminescu şi Creangă, făcând lucrări cu teme din poveştile lui Creangă şi poeziile lui Eminescu.
Filiala Decebal urează tuturor cunoscuţilor şi colaboratorilor un călduros La Mulţi Ani, să nu ne uitaţi şi să ne vedem cu bine în noul an. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării