5 decembrie 2011

La multi ani Romania!

 De 1 decembrie copii clasei a cincea din Holod alaturi de bibliotecara Solomie Rodica au impartasit cu oamenii din comuna mesajul :
La multi ani Romania!

Copii au lucrat din hartie creponata drapelul si l-au atasat la mesaje special concepute cu acesta ocazie.
Copii au impartit acesti fluturasi in salile de clasa ale scolii, in birourile primariei, si in locurile mai aglomerate din comuna.

Reproducem unul dintre mesajele de suflet scrise de copii:

 "De ce spun eu Romaniei  LA MULTI ANI?!? Ai vazut vreodata rasaritul de soare de la mare? Ai auzit fosnetul codrilor, susurul izvoarelor limpezi, ciripitul pasarelelor? Ai auzit cucul cantand sau si/a facut cuib randunica la stresina casei tale? Ai auzit de Decebal, de Stefan cel Mare, de Mihai Viteazul , de Alba Iulia, de eroul necunoscut de la Marasesti? Ti/ai trait copilaria prin Ion Creanga, ai iubit pe versurile lui Eminescu, te/ai identificat , de cate ori, doamne, cu Caragiale? Ai jucat vreodata un joc din Banat, o polca din Bihor sau o tropotita din Maramures? Ai auzit o ,tapuritura, din Tara Oasului? Ai mancat vreodata o mamaliga cu branza din Moldova
Ai baut un zaibar de/a lui  Nea Marin din Bailesti sau o palinca de prune cu miere de albine? Ai mancat candva o baclava facuta de turcoaicele din Dobrogea? Ai fost vreodata plecat de/acasa ca sa vezi , sa simti cat ti-e de dor si cat ai lasat in urma ta? Pentru toate astea si multe altele nescrise aici dar simtite in suflet eu imi iubesc tara si spun LA MULTI ANI ,ROMANIA!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării