4 aprilie 2019

4/4PentruPrieteni - Filiala Decebal



In data de 4 aprilie 2019, ca urmare a initiativei Ambasadei Statelor Unite în România împreună cu American Councils for International Education au lansat proiectul 4/4PentruPrieteni inspirat de gândurile remarcabilului activist american Dr. Martin Luther King, Jr.: „Întrebarea cea mai stringentă și importantă a vieții este: ce faci pentru ceilalți?”.


Prin acest proiect ziua de 4/4/2019 a fost dedicată, comunității și faptelor bune și a fost onorată moștenirea impresionantă lăsată de Dr. Martin Luther King Jr., de la moartea căruia comemorăm 51 de ani. Filiala Decebal și Filiala Felix a Bibliotecii Județene a răspuns apelului, organizând o oră de lectură la Centrul Școlar Pentru Educație Incluzivă nr. 1.

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 1 - Oradea, prin statutul și natura sa profesională specifică, promovează valori, drepturi și libertăți generale umane, printre care:
respectul individului și al individualității; respectarea drepturilor copilului; dreptul la șanse egale;
libertatea cunoașterii, a gândirii și a exprimării; promovarea strategiilor de integrare și socializare a copiilor cu cerințe educative speciale; schimbarea mentalității referitoare la copii cu cerințe educative speciale și statutul lor în societate; dreptul la asociere.

Misiunea școlii este aceea de a asigura un mediu școlar incluziv în care drepturile și demnitatea copiilor/elevilor cu dizabilități să fie respectate.

În acest context ora de lectură propusă a fost răsplatită cu un mic moment artistic pregătit de  elevi.

Pozele sunt elocvente.
Bibliotecar Georgiana Biriș.

























Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării