20 aprilie 2019

ELEVII DIN ARPĂȘEL LA BIBLIOTECA DIN SALONTA





Pentru elevii clasei a IV-a a Școlii Gimnaziale Nr. 4 Arpășel săptămâna „Școala Altfel“ a fost un bun prilej de a ieși din cotidian, de a cunoaște locuri noi. Împreună cu doamna prof. înv. Bunău Irén ei au vizitat municipiul Salonta marți, 16 aprilie 2019.

Programul lor a început cu vizitarea Muzeului Memorial „Arany János“ din centrul orașului. După ce au admirat exponatele de pe cele cinci nivele ale turnului care găzduiește muzeul, „s-au odihnit“ la bibliotecă. A fost o odihnă foarte activă, unde elevii s-au îmbogățit cu foarte multe cunoștințe despre fondul de carte al bibliotecii, despre cataloagele ei, despre aniversările culturale ale acestei luni. Au vizionat un film de desene animate, Lúdas Matyi (Mateiaș Gâscarul), după opera lui Fazekas Mihály, care face parte din bibliografia școlară. După aceea au folosit dicționarul explicativ pentru a afla ce înseamnă anumiți termeni vechi din film. Am completat împreună o integramă special concepută pentru ei. Au fost foarte impresionați de rafturile înalte și de depozite. Au fost foarte cuminți, foarte respectuoși, au răspuns cu ușurință la orice întrebare, fiind foarte bine pregătiți pentru vârsta lor.

Orele petrecute de acești elevi la bibliotecă vor rămâne o amintire frumoasă și pentru ei și pentru colectivul bibliotecii.




Rugină Irina

bibliotecar responsabil

Biblioteca Municipală „Teodor Neș“ Salonta

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării