16 aprilie 2019

Ora să ȘTIM


          
             
               În data de 16.04.2019 am invitat la filială un grup de 4 elevi de 9 - 10 ani, (utilizatori)  pasionați de spațiul cosmic și am fixat tema pentru Ora să ȘTIM, după cartea "Hai-hui prin UNIVERS" de Mauri și Tarja Kunnas.
               Spre surprinderea noastră, elevii au cunoscut planetele sistemului nostru solar și au făcut numeroase comentarii răsfoind paginile acestei cărți.
               După ce ne-au trecut în revistă cele 8 planete, luna și soarele, ne-au povestit și despre alte corpuri cerești, precum "stelele cu coadă", adică cometele, dar și despre găurile negre și efectele acestora.
             Spre finalul întâlnirii noastre, văzând entuziasmul lor privind această temă, le-am recomandat și alte cărți din rafturile bibliotecii, precum : "Spațiul" de Alan Dyer, "Vremea & Universul" de Helen Young și Chris Oxlade iar din colecția "Enciclopedia pentru tineri" lucrarea "Universul" tradusă din franceză de Irina Vainovski-Mihai.








             

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării