13 februarie 2020

Recomandări de lectură - Filiala Decebal (II)


          Filiala Decebal vă prezintă câteva noutăți ce au legătură cu sănătatea și creșterea copiilor:
          Ferrari, Giuseppe – Copilul fericit. Tot ceea ce trebuie să știi pentru a-ți crește cât mai bine copilul. Ghid practic pentru mămici și tătici, București, 2019, Editura Corint. Cartea, scrisă de un medic pediatru și profesor universitar italian, prezintă într-o manieră simplă și clară ce trebuie și ce nu trebuie să faci pentru a respecta procesul creșterii copilului de la naștere până la vârsta de 6 ani, ajutându-te să eviți locurile comune, prejudecățile și proastele obiceiuri. Medicul italian își petrece întreaga viață lângă copii încercând să rezolve fiecare problemă într-o manieră adecvată ținând cont de nevoile copilului, fără a impune reguli proprii adulților.
Dr. Giuseppe Ferrari

          Karmel, Annabel – Superalimente pentru sugari și copii, București, 2012, Editura Corint. Cartea e împărțită în capitole, în funcție de lunile copilului și merge până la vârsta de peste 3 ani. Autoarea a fost inspirată la scrierea acestei cărți de un necaz din viața personală, primul ei copil – Natasha decedând la o vârstă foarte mică în urma unei rare infecții virale. Pornind de la vorbele ei "Ceea ce le dăm de mâncare copiilor noștri astăzi, va conta pentru viitorul lor mâine. O alimentație sănătoasă este cea mai bună formă de medicină preventivă cunoscută de om" și-a propus ca atât cei trei copii ai ei cât și copiii planetei să fie hrăniți corespunzător, echilibrat de părinții lor. Așa a apărut această carte – îndrumar.
Annabel Karmel

          Zalejski, Christine – Rețete pentru bebeluși – ABC-ul diversificării alimentare, București, 2018, Editura Litera. Fiind ajutată de cei doi "îngerași" ai ei, Diane și Hadrien, scriitoarea a pătruns într-o lume magică, de momente frumoase, de mutrișoare mirate, de gurițe murdare în toate culorile și formele, și într-o rutină a unei tinere mămici – borcănașe cu mâncare, mașină de spălat, muncă și finalmente somn. Autoarea a încercat să le propună tinerilor părinți o lucrare în care pot găsi diferite sfaturi practice prin care să-și organizeze activitatea zilnică în bucătărie, sfaturi despre diversificarea mâncării pentru bebeluși, idei pentru a-i trezi interesul bebelușului fără prea mare efort în funcție de anotimp.
Christine Zalejski

          Rețete pentru copii, București, 2017, Editura RAO. Cartea împărțită în câteva capitole: antreuri, feluri principale și deserturi, nu se dorește a fi un manual de bune maniere destinat copiilor mici, pentru că,  știm că nu întotdeauna copiii mănâncă folosind furculița, nu întotdeauna stau liniștiți la măsuța lor, nu întotdeauna acceptă mâncarea oferită (legume și alte "chestii verzi"), nu întotdeauna vor să stea locului, mereu își găsesc altceva de făcut când vine vorba de "păpat". De aceea, autorii vă propun câteva trucuri testate personal pe "cobai" cu vârste mai mici de 10 ani și pun accent pe mesele în familie, pe stimularea mirosurilor și culorilor de mici gurmanzi, pe gătitul împreună cu ei, toate acestea învelite în povestea care însoțește mâncarea.
          Pop, Ligia – Deserturi raw pentru copii și părinți sănătoși, București, 2016, Editura Curtea Veche. Autoarea nefiind doctor sau cadru medical, gândurile, sfaturile și informațiile din carte trebuie considerate ca fiind orientative și provin din experiența proprie și a altora. Cartea prezintă un set de 101 rețete de deserturi rapide și sănătoase destinate întregii familii, iar pentru prepararea rețetelor a folosit doar ingrediente vegetale în stare naturală, crude. Scriitoarea este un nume recunoscut în domeniul alimentației raw food din România, este consultant în nutriție raw și maestru bucătar în alimentația vegană fără foc. Este singurul raw chef din lume care a primit în anul 2011 distincția mondială YouTube Next Chef.
Ligia Pop


Grupa Steluțelor la Filiala Decebal

Vineri, 20 decembrie 2024, am afișat în "vitrina" filialei, o expoziție ce ilustrează, prin steluțele ce conțin numele copiilor ce...

Wikipedia

Rezultatele căutării