14 februarie 2020

Recomandari de lectura - Filiala Baile Felix

In aceste zile, sarbatorim dragostea, acum, mai mult decat oricand!
O impresionanta colectie de romane de dragoste va asteapta pe rafturile bibliotecii.



Juliette Sobanet - Amor la Paris
Editura: Leda, 2014


Charlotte Summers, o profesoara de franceza tanara si plina de viata, mai are doua zile pana sa se mute la Paris cu iubirea vietii sale. Ea descopera insa pe un dating site ca logodnicul ei s-a vazut pe ascuns cu o roscata voluptuoasa. Asa ca se desparte de el si decide sa plece singura la Paris.
Ca sa nu pateasca si alte femei ca ea, Charlotte creeaza un blog anonim in care le sfatuieste cum sa actioneze in amor ca... un barbat - mai precis, cum sa sara din pat in pat fara a se indragosti vreodata. Dar cu atatia parizieni sexy, Charlotte nu mai este deloc sigura ca nu va cadea sagetata de Cupidon de-adevaratelea. 
   





Nora Roberts - Mai imbatator ca vinul
 Editura Miron, 1998



    În noaptea când a fost asasinat, Bernardo Baptista a cinat simplu, cu pâine, brânză şi o sticlă de Chianti. Vinul era cam tânăr, iar Bernardo nu mai prea era. Niciunul nu avea să îmbătrânească în continuare.
    La fel ca pâinea şi brânza, Bernardo era un om simplu. De cincizeci şi unu de ani, de când se căsătorise, trăia în aceeaşi căsuţă de pe colinele blânde din nordul Veneţiei. Acolo fuseseră crescuţi cei cinci copii ai lui. Şi tot acolo murise şi soţia lui. Acum, în vârstă de şaptezeci şi trei de ani, Bernardo locuia singur, cu cea mai mare parte a familiei la o aruncătură de băţ distanţă, pe marginile marii podgorii Giambelli unde lucrase încă din tinereţe.
     O cunoscuse pe La Signora de când era mică şi fusese învăţat să-şi descopere capul ori de câte ori o vedea trecând. Chiar şi acum, dacă venea din California înapoi la castello şi la podgorie, Tereza Giambelli se oprea din mers dacă-l vedea. Şi vorbeau despre vechile vremuri, când bunicii lor munciseră la vie.



Julia Quinn - Logodnica Ducelui
 Editura: Miron, 2017

 
Amelia Willoughby era logodita dintotdeauna cu ducele de Wyndham. Avea doar sase luni cind a fost semnat contractul de logodna si de atunci a tot asteptat. Si a asteptat... ca Thomas Cavendish, maretul duce, sa se hotarasca odata sa o ia de sotie. Numai ca Amalia si-a dat seama ca ducele nu se gindea niciodata la ea. Era foarte adevarat. Thomas prefera sa aiba o logodnica doar ca sa se puna la adapost de petitoare. Avea sa se casatoreasca peste un timp cu Amelia, atunci cind hotara el... Lumea lui este insa data peste cap odata cu aparitia unui var demult pierdut, care ar fi putut sa fie adevaratul duce de Windham. Iar daca Thomas nu este duce, atunci nici nu mai este logodit cu Amelia. Numai ca arogantul si semetul duce a facut intre timp greseala de a se indragosti de propria logodnica...
  



 Mary Jo Putney - O iubire imposibila
 Editura Lira, 2018



Stephen Kenyon, duce de Ashburton, si-a luat intotdeauna in serios indatoririle impuse de rang –  asta pana cand medicul familiei ii da o veste socanta: mai are doar cateva luni de trait. Incercand sa isi limpezeasca gandurile si sentimentele si sa se impace cu propria soarta, Stephen fuge din lumea exclusivista si izolata a celor privilegiati in care a trait pana acum, pornind sa strabata tara ca om de rand. Intalnirea cu Rosalind Jordan, o orfana care s-a transformat intr-o femeie incantatoare si plina de compasiune, ii trezeste din amortire inima indurerata. Dar poate Stephen sa-si declare dragostea constient de secretul care l-a facut sa fuga de vechea lui existenta? Iar Rosalind poate risca sa iubeasca un om plin de taine, care, desi este pentru ea intruchiparea celor mai  profunde dorinte, totusi nu ar putea niciodata sa-i apartina cu adevarat?
    






Johanna Lindsey - Barbatul visurilor mele
Editura Litera, 2018



Extrem de voluntara si considerata cea mai frumoasa tanara din tinut, Megan Penworthy a pus ochii pe Ambrose St. James, duce de Wrothston, un barbat pe care nu l-a intalnit niciodata, dar cu care este decisa sa se marite. Motivul este cat se poate de copilaresc: vrea sa aiba sansa sa-si ia astfel revansa in fata nesuferitei contese de Wedgwood, care nu a ratat nici o ocazie sa o umileasca. Astfel ca pentru Megan nici un alt petitor nu e potrivit, mai ales un crescator de cai - fie el si incredibil de chipes - cum este Devlin Jefferys.

Pretinzand ca este doar un barbat de origine umila pentru a scapa de o confruntare potential fatala, Sir Ambrose este captivat de roscata indrazneata, pornita la vanatoare de duci. Faptul ca el este tinta nu il incanta insa atat de tare, dezamagit fiind ca Megan este la fel ca toate celelalte tinere dornice doar de titluri. Fara sa isi dezvaluie adevarata identitate, el jura sa o seduca si sa o imblanzeasca, dejucandu-i astfel planurile de a se marita cu barbatul visurilor ei. Insa jocul acesta are reguli imprevizibile, si notoriul crai descopera ca micuta intriganta este de fapt singura femeie pe care si-o doreste alaturi pentru totdeauna.


Lisa Kleypas - Parfumul dragostei
Editura Miron, 2018
  

 O FETITA ISI CAUTA O FAMILIE Intr-o noapte rece si ploioasa de toamna, Holly, o fetita de doar sase ani, isi pierde mama. Din acea noapte, Holly refuza sa mai vorbeasca. UN BURLAC ISI CAUTA O SOTIE Mark Nolan recunoaste ca ultimul lucru de care ar avea nevoie in viata lui, este o fetita de sase ani. Totusi, foarte curind, el va constata ca ar fi dispus sa faca orice ca viata fetitei sa fie din nou asa cum si-o doreste ea. Sora lui Mark i-a lasat un testament prin care ii incredinteaza copila si i-a scris : "Esti singurul care poate avea grija de ea. La inceput va trebui pur si simplu sa o iubesti. Restul va veni de la sine." CITEODATA E NEVOIE SI DE PUTINA MAGIE... Maggie Conroy nu mai are curajul sa creada in iubire, dupa ce si-a pierdut sotul in urma cu un an. Totusi, ea crede ca imaginatia poate face minuni. Proprietara a unui magazin de jucarii, Maggie traieste intr-o lume care ii este foarte draga. Cind il cunoaste pe Mark Nolan, care vine in magazinul ei insotit de o fetita, ea isi da seama imediat ca aceasta are nevoie disperata de putina magie. Iar magia vine in vietile lor insotita de dragoste...


 Lorraine Heath - Aventurile lui Don Juan
Editura: Litera, 2018
 
Stephen Lyons, al doilea fiu al contelui de Westcliffe, are reputatia unui maestru in arta seductiei, fiind considerat oaia neagra a familiei. Cand escapadele lui amoroase incep sa atraga scandal dupa scandal, se hotaraste sa intre in armata, ca sa-si spele pacatele. Pe campul de lupta dovedeste un curaj deosebit si este promovat maior, dar totul se termina cand este grav ranit.
Intors acasa pentru recuperare, descopera ca nu isi aminteste ultimii doi ani din viata... si nici pe tanara frumoasa cu un copil in brate care pretinde ca i-a fost iubita. Mercy Dawson risca totul pentru a-l proteja pe fiul lui Stephen, de care s-a indragostit nebuneste in perioada in care a lucrat ca infirmiera pe campul de lupta, si pretinde ca este mama copilului acestuia. Cand Stephen Lyons o cere de sotie, simtindu-se vinovat ca i-a distrus reputatia, desi nu isi aminteste nimic despre ea, Mercy accepta, fiind hotarata sa-l faca sa o doreasca doar pe ea si pe nimeni alta.
Dar Mercy traieste cu teama ca ceea ce a inceput ca o minciuna nevinovata i-ar putea distruge visurile si dragostea ce s-a infiripat intre ei daca Stephen va afla scandalosul adevar...  



Elizabeth Hoyt - Inger si demon
Editura: Alma, 2019


    Uneori, o femeie trebuie sa faca un lucru care odinioara i se parea de neimaginat - pentru Anna Wren, ramasa vaduva, asta inseamna sa accepte postul de secretara a temperamentalului Edward de Raaf, conte de Swartingham.
     Spre surprinderea ei, constata ca ii place sa lucreze pentru incapatanatul conte, iar Edward descopera in curand in Anna nu doar o excelenta secretara, dar si o femeie deosebita de toate cele pe care le cunoaste. Constient insa ca nu poate spera decat la o casatorie de convenienta cu o domnisoara din inalta societate, se decide ca, inainte de marele pas, sa faca o vizita la Grota Afroditei, cel mai scandalos bordel din Londra.
      Insa Anna s-a indragostit deja de angajatorul ei, asa ca, inainte sa il piarda pentru totdeauna, decide sa profite de ocazie si sa joace rolul de amanta misterioasa a contelui la bordelul unde femei cu o buna reputatie obisnuiesc sa vina mascate ca sa petreaca o noapte de amor.
     Insa cand planul Annei iese la iveala, lucrurile sunt complicate de un santaj, o propunere in casatorie este refuzata si nici chiar contele nu este pregatit pentru tesatura de intrigi care il inconjoara.

Danielle Steel - Pacatele mamei
Editura Lira, 2018


     In viata, orice om are de facut alegeri dificile, iar Olivia Grayson nu face exceptie. Femeie de afaceri de succes ametitor, Olivia a lipsit mult din viata celor patru copii ai ei, ocupata fiind cu construirea unui adevarat imperiu. In incercarea de-a se revansa pentru timpul pierdut, an de an Olivia face toate eforturile pentru a planifica o vacanta de vis pentru intreaga familie. Ultima ei incercare este o croaziera pe Marea Mediterana, pe un iaht de lux, prin care spera sa-si arate dragostea si regretul pentru toate momentele esentiale la care nu a fost prezenta. Superba croaziera ar trebui sa le ofere amintiri de neuitat tuturor celor prezenti: bunica, nepoti, copii si nurori. Dar, cum se intampla la reuniunile de familie, realitatea nu se ridica mereu la nivelul asteptarilor, si surprizele pot aparea la tot pasul atunci cand dezamagiri adanc inradacinate in suflet sunt greu de indepartat. Insa pe masura ce iertarea si dezvaluirile surprinzatoare arata laturi necunoscute ale personalitatii fiecaruia, unul cate unul, ca o ironie a sortii, copiii Oliviei se trezesc facand aceleasi greseli pentru care si-au blamat mama ani la rand.
     Vara aceasta este, pentru ei, o vara a compasiunii, a adevarului si a lectiilor de viata.
    Pacatele mamei surprinde multiplele chipuri ale dragostei, ce poate fi deopotriva complexa, provocatoare, amuzanta, pasionala si, mai presus de toate, trainica.



Sandra Brown - Sa iubesti din nou
Editura: Lira, 2019


     Dupa o noapte de pasiune nechibzuita, viata lui Camille Jamesson se schimba pentru totdeauna: un strain inalt si chipes, o seara romantica – si suficiente regrete pentru o viata. Camille, o tanara inocenta, se sperie de intensitatea sentimentelor pe care intalnirea cu Zack i le starneste si fuge in toiul noptii. Toate incercarile lui de a o gasi pe fata care l-a fascinat dau gres.
Doi ani mai tarziu, Camille este proprietara unei mici firme de decoratiuni interioare si primeste sansa vietii – ocazia de a renova Bridal Wreath, un conac istoric cazut in paragina. Ea accepta, nerabdatoare sa faca fata celei mai mari provocari profesionale de pana atunci, nestiind insa ca fiul angajatorului ei este chiar Zack, barbatul pe care nu l-a putut uita niciodata.
      Nici unul nu pare bucuros de reintalnire, dar, de dragul lui Rayburn, tatal lui Zack, fiecare isi va juca rolul. Scurta lor aventura i-a afectat pe amandoi si, in ciuda atractiei fizice evidente, se trateaza cu ostilitate.
       Lipsa de incredere, mandrie ranita, resentimente, rastalmaciri – vor putea fi oare depasite pentru a lasa adevarata iubire sa triumfe?




Mary Balogh - Înșelătoria
Editura Litera, 2017

Citeste o poveste surprinzatoare de dragoste in atmosfera secolului al XIX-lea. Faptul ca apartin clasei privilegiate a nobililor englezi nu ii scuteste de neplaceri in dragoste pe Christopher Atwell si mai ales pe inocenta Elizabeth Ward.
Elizabeth pare sa aiba o casnicie perfecta cu Christopher. S-au casatorit de foarte tineri. Poate si naivitatea varstei a facut-o sa aleaga prost. La scurt timp dupa nunta, isi gaseste sotul in bratele altei femei. Si nu este singura problema.
Descopera si alte lucruri compromitatoare desre el. Ca urmare, divorteaza. Faptul ca are si un copil si devine o femeie singura, pare ceva problematic din punct de vedere legal, dar si dispretuit de societatea in care traieste. Ca urmare, prefera sa nu se stie ca este insarcinata. La scurt timp dupa despartire, pleaca in Canada pentru a-si pierde urma. Aici poate sa pretinda ca este vaduva.



Julie Garwood - O nunta de vis
Editura: Litera, 2013

     O răpire spectaculoasă, o nuntă anulată, o dragoste nesperată - viața îi rezervă tinerei Brenna aventuri pline de neprevăzut.
       Călătorind din Anglia natală spre Scoția pentru a-și întâlni viitorul soț, Lady Brenna s-a resemnat cu această căsătorie aranjată, în privința căreia nu a avut nici un cuvânt de spus. De aceea, când o bandă de războinici o capturează înainte să ajungă la destinație, ea acceptă fără ezitare să devină soția comandantului lor, aprigul senior Connor MacAlister. Nu are însă de unde să știe că, în realitate, capturarea ei reprezintă doar primul pas din planul de răzbunare împotriva celui care i-a fost sortit drept soț, dușmanul de moarte al lui Connor.
      Brenna nu-și face iluzii că soțul ei ar nutri vreun sentiment de dragoste pentru ea; după căsătoria încheiată în grabă, MacAlister a asigurat-o că se poate întoarce acasă de îndată ce îi dăruiește un fiu. Totuși, nu poate uita că, în urmă cu zece ani, când era doar o copilă, a fost vrăjită de zâmbetul fermecător al lui MacAlister, pe atunci un simplu oaspete la castelul tatălui ei. Acum, când tot ce-și dorește este să cucerească inima bravului scoțian, ura și dorința de răzbunare care mocnește de generații o atrag într-un război al clanurilor - din care numai credința și eroul inimii ei o pot salva...




Susan Elizabeth Phillips - Un partener ideal
Editura Litera, 2017
 
Dr. Jane Darlington, profesor de fizica si un adevarat geniu, isi doreste cu disperare un copil. Dar sa gaseasca un tata potrivit pare o adevarata provocare. Jane a fost un copil precoce, cu o inteligenta iesita din comun, si de aceea nu a fost niciodata acceptata de cei de varsta ei in copilarie si in adolescenta. Asa ca acum este hotarata sa faca tot posibilul ca sa-si scuteasca propriul copil de suferintele pe care a fost nevoita ea sa le indure. Asta inseamna ca trebuie sa gaseasca un tata foarte special pentru copilul ei, care sa contrabalanseze mintea ei sclipitoare – adica un barbat caruia sa-i placa mai mult sa-si exerseze muschii decat mintea. Iar pentru asta este dispusa sa joace rolul unei prostituate de lux, pentru o noapte cu fundasul legendar al echipei Chicago Stars. Cal Bonner pare alegerea ideala – caci orice fotbalist are, nu-i asa, calitati fizice impresionante, dar o minte invers proportionala cu acestea. Este chipes si comportamentul lui nu pare sa denote o inteligenta deosebita – ba dimpotriva. Dr. Jane va afla prea tarziu ca Bonner este mult mai istet decat lasa sa se inteleaga. In plus, este foarte hotarat sa dea cu totul peste cap planul ei atent pus la punct – si sa-i rapeasca inima pentru totdeauna.
Aceasta carte o puteti gasi si la filialele "Iosia" si "Decebal", si la sediul central, la sectia pentru adulti 


Amanda Quick  - Pasiune de vis
Editura: Lira, 2017



      Cu mai mult de trei secole in urma, Nicholas Winters si-a modificat irevocabil structura genetica in cursa lui obsesiva cu alchimistul si fondatorul Societatii Oculte, Sylvester Jones.
      Hotarati sa-si sporeasca abilitatile psihice, cei doi iau decizii care ii vor influenta pe toti descendentii lor, oferindu-le unora puteri dincolo de cele mai nebunesti inchipuiri, iar pe altii blestemandu-i cu o viata plina de nebunie si halucinatii. in prezent, Jack Winters, descendent al lui Nicholas, a inceput de curand sa fie afectat de cosmaruri si pierderi de cunostinta – si este convins ca acestea reprezinta doar inceputul manifestarii blestemului familiei Winters. Legenda spune ca trebuie sa gaseasca Lampa de Foc – sau sa riste sa se transforme intr-un monstru. insa in cautarile sale are nevoie de ajutorul unei femei capabile sa dirijeze puterile ascunse ale lampii. Jack este convins ca investigatorul privat Chloe Harper este acea femeie. Talentul ei de a gasi obiecte disparute si de a accesa energii aflate dincolo de limitele oamenilor obisnuiti ar putea reprezenta salvarea lui Jack… daca puternica atractie care se naste intre ei de la prima vedere nu ii va coplesi prea curand pe amandoi…

       Aceste carti le puteti gasi si la filialele "Dacia" "Iosia" si "Decebal", si la sediul central, la sectia pentru adulti










Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării