3 februarie 2020

Prietenii lui Conni - la filiala "Baile Felix"

Filiala "Baile Felix" va invita sa patrundeti in fascinanta lume a povestilor din colectia "Prietena mea Conni" de Liane Schneider.

Conni si bebelusul



Conni observă că, pe zi ce trece , mama se îngrașă tot mai mult. În cele din urmă se lămureste de ce: mama va avea un bebeluș. Din această carte, copiii, atât cei singuri la părinți, cât și cei care mai au frați sau surori, vor afla cum a devenit Conni sora mai mare.

Conni se pierde de mama



Conni a crescut mare. Ea are nevoie de hăinuţe şi pantofi noi. Pentru a-şi reînnoi garderoba, Conni merge în oraş cu mama, la cumpărături. Ele caută haine într-un magazin mare. Preocupată să-şi încerce hainele alese, Conni se rătăceşte de mama.
La început ea plânge disperată, imaginându-şi că va trebui să-şi petreacă restul vieţii în magazin singură, fără mama. Apoi chiar în momentul în care-şi aminteşte ce are de făcut în cazul în care se pierde, aude la difuzorul magazinului un anunţ, care o informează că mama o aşteaptă la casieria de lângă scările rulante. Bucuroasă, Conni aleargă să o îmbrăţişeze. 


 Conni merge la gradinita



Astăzi, de ziua ei, Conni va purta cea mai frumoasă rochiță, cea albastră cu multe flori. Împlinește trei ani. În sfârșit, a crescut destul de mare ca să meargă la grădiniță! În această poveste veți vedea cum a petrecut prima zi alături de noii ei prieteni.

Conni merge  la dentist


Conni descoperă că are un dinte cariat. Trebuie să meargă la dentist. La început Conni se teme un pic, dar tata o liniștește. Mama o însoțește la cabinet. Dentista este foarte drăguță. Ea îi tratează dintele și îi arată cum să se spele corect pe dinți. Vizita la dentist a fost foarte plăcută!

Conni  la bunici



La bunici totul este altfel: casa, mirosul și gustul mâncarii. Conni adoarme greu în patul din fosta camera a tatalui ei de când acesta era copil. Însa bunica și bunicul se străduiesc să-i faca șederea cât mai placuta!

Conni merge la zoo



Conni merge cu colegii de la grădiniță la zoo. Acolo sunt multe de văzut și de descoperit. Cum își recunosc puii de zebră mama? Cu ce se hrănesc suricatele? Oare maimuțele mănâncă doar banane?Deodată, copiii zăresc un pui de panda roșu care a scăpat din țarc... Oare cine îi va sări în ajutor?


Conni face prajituri



 Conni ar vrea să facă fursecuri, dar mama ei nu are timp. Conni se apucă să le facă singură... sparge ouăle, cerne făina, ferește aluatul de motanul Miau - nu e deloc ușor! Ce bine că, în cele din urmă, mama îi vine în ajutor 

Conni o  ajuta pe  mama



 La locul de joacă din parc, Conni descoperă un disc uriaş. De îndată, mama şi Conni au hotărât să-l încerce. Din păcate s-a întâmplat o nenorocire: sărind de pe el, mama lui Conni a făcut o entorsă. Ce întâmplare nefericită! Acum Conni are ocazia să arate că a crescut mare şi se va ocupa de toate lucrurile pe care de obicei le face mama.

Conni nu sta de vorba cu necunoscuti



Conni știe exact drumul de la școală până acasă. Dar într-o zi, ea găsește o stradă închisă pentru reparații. Ce este de făcut? Oare Conni ar trebui să meargă cu bărbatul care s-a oferit să-i arate un alt drum? Dar nu-l cunoaște pe acest bărbat... Și Conni știe că nu trebuie să mergi niciodată cu cineva pe care nu-l cunoști.

Conni are paduchi


Noua carte a seriei care relatează despre isprăvile şi păţaniile lui Conni, surprinde un episod mai puţin plăcut; Hana educatoarea de la grădiniţă observă că mai mulţi copii se scarpină în cap. Ea constată că Iulia are păduchi, iar în părul lui Conni şi al lui Tudor observă ouă de păduchi ca nişte mărgeluţe albe, mici.
În grădiniţă se declanşează alerta de păduchi, care presupune ca toţii copiii contaminaţi să-şi spele părul cu o soluţie specială, să şi-l pieptene cu un pieptene cu dinţii deşi, să-şi spele hainele cu apă fierbinte, iar animalele de pluş să fie exilate în congelator! 

Conni sarbatoreste Craciunul



Crăciunul se apropie – în magazine se găsesc deja turta dulce și figurine de ciocolată. Ca să treacă timpul mai repede, Conni confecționeaza decorațiuni de Crăciun. Iar la târgul de Crăciun se întâlnește chiar cu Moș Crăciun. Oare o fi cel adevarat?  

Aceasta indragita colectie o mai gasiti la filialele "Dacia" si "Iosia", precum si la sediul central, la sectia de imprumut pentru copii











Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării